Vzhľadom na to, že Barcelone sa nepodarilo kúpiť Juliána Arauja, klub sa v lete pokúsi získať Wesleyho, pravého obrancu Flamenga, o ktorého sa už zaujímal. Brazílčan, ktorý sa ku Kataláncom nepripojil kvôli vysokým finančným očakávaniam Flamenga, sa pripravuje v Maroku na Majstrovstvá sveta klubov.

Ako sme písali včera, FIFA nepovolila registráciu Mexičana Juliána Arauja, pretože prestupové dokumenty prišli 18 sekúnd po uzavretí prestupového obdobia. Teraz sa zdá, že hlavným cieľom FC Barcelona je príchod mladého pravého obrancu Wesleyho. Podľa denníka Sport je Brazílčan považovaný za hráča s veľkým potenciálom, ktorý by mohol takmer okamžite naskočiť do prvého tímu Blaugranas. Z tohto dôvodu katalánsky klub počká na nové rokovania s Flamengom a pokúsi sa dotiahnuť transfer do zdarného konca v letnom prestupovom období.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Pokus o hosťovanie Wesleyho sa neuskutočnil, pretože brazílsky klub mal príliš vysoké finančné požiadavky. Ako informoval Sport, Flamengo požadovalo za Wesleyho do Barcelony 1,5 milióna eur a povinnú opciu na kúpu pravého obrancu za 15 miliónov eur, čo je suma, ktorá je úplne prestrelená. Napriek tomu, že Flamengo profitovalo z prestupu João Gomesa do Wolverhamptonu za 18,7 milióna eur, jeho neústupný postoj zabránil Barcelone získať Wesleyho počas zimného prestupového obdobia. Okrem toho podľa denníka Sport tréner brazílskeho tímu Vítor Pereira potreboval až troch hráčov na pozíciu pravého obrancu a v kádri sú Matheuzinho a Guillermo Varela, ako aj Wesley, ktorý však pravdepodobne nedostane na ihrisku príliš veľa minút.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-02-04 15:51:19
Hráč, ktorý hraje B tíme Flamenga a občas kukne do A zostavy, by mal byť u nás prelomový a hneď schopný naskočiť do 1. Tímu?!