Keďže Ansu Fati sa v tejto sezóne pod vedením Xaviho Hernandeza nedokázal presadiť základe Barcelony, začínajú sa vynárať otázky o jeho ďalšej budúcnosti v klube.

Fati, jeden z najlepšie hodnotených mladých útočníkov, prešiel mládežníckymi kategóriami La Masie a postaral sa o  veľký rozruch. Rozvoj 20-ročného hráča na Camp Nou však do veľkej miery zabrzdili zranenia. Hoci Fati má stále svoju kvalitu, v tejto sezóne mu chýba sebadôvera a nepodáva také výkony, aké sa z jeho strany očakávajú.

Z 30 zápasov vo všetkých súťažiach v tejto sezóne nastúpil Fati od začiatku len v deviatich prípadoch, pričom Xavi pred ním uprednostnil Roberta Lewandowskeho, Ousmaneho Dembeleho a Raphinhu. Nedávne správy naznačovali, že Manchester United zvažuje letný prestup španielskeho internacionála, ak by mu Barcelona v lete otvorila dvere.

Katalánsky denník Mundo Deportivo však tvrdí, že o Ansu Fatiho sa v lete zaujíma niekoľko ďalších špičkových klubov z celej Európy. Podľa tejto správy sú medzi štyrmi klubmi Premier League, ktoré sa zaujímajú o útočníka Barcelony, aj Arsenal a Tottenham Hotspur. Spolu s nimi sa o 20-ročného hráča údajne zaujíma aj Bayern Mníchov, pričom v správe sa uvádza, že nemecký majster má najväčší záujem o podpis zmluvy s Ansu z Barcelony.

Bavorskí giganti ani žiadny iný klub, ktorý by mal záujem o odchovanca La Masie, zatiaľ nepredložili žiadnu ponuku. Zdá sa však, že záujem o Fatiho služby rastie, keďže na Camp Nou sa mu po zranení nedarí naplniť očakávania. Xavi však trvá na tom, že 20-ročnému hráčovi plne dôveruje a vyzýva k trpezlivosti: "Chcem, aby bol s nami, potrebujeme trpezlivosť. Je prínosom pre klub, je veľkolepý, veľmi mu verím. Musíme však byť trpezliví. Vráti sa do svojej vrcholnej formy, tvrdo na tom pracuje. Jeho prístup v tréningu sa mi veľmi páči. Musíme byť pokojní, má 20 rokov, potrebuje čas ako každý iný. Buďme trpezliví, on sa vzchopí, teraz nie je čas hovoriť o potenciálnom predaji," uviedol Xavi na dnešnej tlačovej konferencii.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Fati podpísal s Barcelonou novú zmluvu v roku 2021, čím si predĺžil pôsobenie v klube do roku 2027. Nová zmluva prišla aj s klauzulou o uvoľnení vo výške 1 miliardy eur. Záujem o jeho služby je však obrovský, Katalánci súrne potrebujú peniaze a tak sa uvidí, čo nám prinesie leto.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Lapi Premium
2023-02-04 19:40:51
Bayern ponúkne dvojročné hosťovanie zadarmo, s tým že budú hradiť polovicu jeho platu a s opciou na návrat do Barcelony po dvoch rokoch za 20 miliónov...
2023-02-05 09:56:03
Niesom si istý či by som ho púšťal…šrac má stále len 20, rok poriadne nehral, 2023/24 sezónu by som ešte počkal…to je ako napr u Viniho v madride (neznášam ho, ale je dobrý) prvé sezóny mal takisto laxné, každý sa smial Madridu, aké drevo to kúpili a teraz sa karta obrátila…aj Fatimu stačí 4-5 zápasov kedy mu pojde karta a začne si viac veriť…jasne boloby pekné dostať cca 75mega za neho, ale možno by sa tie penize rozflákali na ďalší “talent”, ktorý by bol v podobnej pozícii