Romario de Souza Faria bol určite mimoriadny futbalista, ktorý v Barcelone vyznačil jednu éru. A to napriek tomu, že na Camp Nou strávil len 2 sezóny.

Spolu s ďalšími legendárnymi hráčmi bol súčasťou jedného z najlepších barcelonských tímov v histórii klubu, Dream Teamu Johana Cruyffa. V rozhovore pre ESPN dostal Romario otázku, ktorá Barcelona bola lepšia, či tá, v ktorej hral, alebo tá, ktorú po rokoch trénoval Pep Guardiola.

A legendárny Brazílčan dokonca tvrdí, že bol lepší ako Lionel Messi, keď porovnával hráčov oboch tímov. Keď prišlo na Messiho, ktorý hral v Pep Teame v centrálnejšej pozícii, Romario vysvetlil, prečo si myslí, že bol lepším hrotovým útočníkom.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

"Sme rozdielni hráči a na svojej pozícii je lepší," povedal víťaz Majstrovstiev sveta 1994. "Ale na mojej pozícii som lepší ako on," vyhlásil.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2023-02-05 07:49:49
Messi nie je CF ako bol Romario, stal sa ním až v sezóne 2011, kedy stihol nasúkať 91golov, neviem aký rekord mal Romario za kalendárny rok… dnes mozme hovoriť že Messi je najlepšie RF, RW, AM, CM, CAM histórie!