Pierre-Emerick Aubameyang bol minulé leto predaný do Chelsea, ale na Stamford Bridge sa zatiaľ nepresadil. Médiá sú presvedčené, že 33-ročný hráč v lete opustí klub. Túto situáciu by mohli využiť Blaugranas, ktorí nemajú financie na veľké transfery.

Chelsea v lete vyčlenila 12 miliónov eur na Aubameyanga, ktorý mal byť hrotovým útočníkom The Blues. 33-ročný hráč bol skutočne hráčom základu vo všetkých šiestich zápasoch skupinovej fázy Ligy Majstrov, ale v Premier League nastúpil od prvej minúty len v štyroch stretnutiach. Začiatok jeho ďalšieho dobrodružstva v Anglicku nebol zlý, keď po zotavení zo zranenia strelil do polovice októbra tri góly. Ukázalo sa však, že potom už svoju bilanciu nevylepšil a po obnovení sezóny po šampionáte v Katare hral veľmi málo. V januári sa objavili správy o možnom návrate Aubemayanga do Barcelony na hosťovanie, najmä keď Katalánci nechali odísť Memphisa Depaya a Ousmane Dembélé sa zranil. Nakoniec však Barcelona nemohla operáciu uzavrieť kvôli prísnym pravidlám La Ligy.

Barcelona by sa v každom prípade mohla pokúsiť získať Aubameyanga počas leta, nakoľko situácia útočníka v Chelsea sa ešte zhoršila po zimných prestupoch. Fabrizio Romano tvrdí, že Auba odíde z Chelsea už počas leta. Na 100%. Preto stojí za to zvážiť, či Aubameyang môže byť pre Barcelonu stále platným futbalistom. Útočník prišiel do metropoly Katalánska aj pred rokom, keď bol klub v zlej situácii, no v 24 zápasoch strelil 13 gólov (gól každých 117 minút - lepší priemer má v súčasnosti len Robert Lewandowski) a pomohol tímu vylepšiť pozíciu v La Lige. V tom čase bol však o rok mladší, takže neexistuje záruka, že v tomto veku bude stále schopný podávať adekvátne výkony.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Na druhej strane, Barcelona možno bude potrebovať získať žolíka, ktorý by nahradil Roberta Lewandowskeho. Finančná situácia klubu momentálne nevyzerá sľubne, takže možnosti klubu môžu byť opäť obmedzené. Aubameyang by sa preto mohol ukázať ako zaujímavá záložná možnosť. Najmä preto, že počas svojho krátkeho pôsobenia na Camp Nou sa dokázal rýchlo adaptovať, získať si priazeň zamestnancov, spoluhráčov a fanúšikov klubu a predovšetkým podávať dobré výkony na ihrisku. Otázne je len to, za akých podmienok by Chelsea súhlasila s odchodom pre tím zdanlivo nepotrebného futbalistu, ktorý má zmluvu už len na jeden rok.

zdroj: Fabrizio Romano
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-02-07 08:01:24
Klidně by se mohl na dvě sezóny vrátit.
2023-02-07 09:32:00
Uz vtedy som ľutoval,že nešiel Mephis,ale Auba.Beriem,hneď pokiľa to nebude stáť veľké prachy,keď dá len občas Lewovi oddýchnuť,,,