Po víťazstve 3:0 nad Sevillou sa Barcelone podarilo navýšiť náskok pred druhým Realom Madrid už na rozdiel 8 bodov.  Víťazstvo však malo aj trpkú príchuť, keďže Sergio Busquets musel strieľať už v 8. minúte kvôli poranenému členku.

Kapitán FC Barcelona bude tímu chýbať približne 3-4 týždne a vynechá prvý zápas 1/16finále Európskej ligy proti Manchestru United. Pritom táto sezóna v Európskej lige môže byť poslednou šancou Busquetsa na zisk titulu na európskej futbalovej scéne, keďže po sezóne mu končí zmluva a nie je jasné, či podpíše predĺženie kontraktu na Camp Nou.

Hoci sa o tejto záležitosti píše veľmi veľa, nikto netuší, ako to nakoniec dopadne. Pred zápasom so Sevillou sa futbalový riaditeľ Mateu Alemany pre DAZN vyjadril, že do tohto rozhodnutia nebude zasahovať: "Do trénerovho plánu, samozrejme, vstupovať nebudem. Busi vie, aké ohľady a uznanie má doma. Samozrejme, je tu inštitúciou; pre klub, pre nás a pre fanúšikov Barcelony. Končí mu zmluva, ale to je okolnosť, ktorú on sám vyhodnotí, pretože tu je dôležitý aj budúci projekt. Verím, že medzi ním a Xavim padne toto rozhodnutie, keď ho budú považovať za relevantné, a my ho podporíme. Ak zostane, bude to fantastické," povedal Alemany pre katalánsky denník Sport.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Xavi počas celej sezóny pravidelne tvrdí, že Busquetsa stále považuje za dôležitú súčasť barcelonského tímu a že ak bude chcieť, má miesto v tíme aj v budúcej sezóne. Ak Busquets odíde, vo všeobecnosti sa verí, že v lete zamieri do Major League Soccer.

zdroj: football-espana.net
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-02-06 16:34:22
Typicky slovenske kezdy kto ma v zadku dieru tu bude vypisovat a radit savimu co ma robit .....
2023-02-06 17:46:39
Mno, tak jestli nebude hrát 3 týdny, tak si myslím, že se ukáže dobře, nakolik je přínosný, nepostradatelný, atd.....ja si spíš myslím, že bez něj to půjde lépe, ale třeba se pletu :)