Minulý týždeň sa objavili prekvapivé správy o Ansu Fatim a o tom, že Bayern Mníchov patrí medzi mnohé kluby, ktoré sa zaujímajú o jeho služby v nadchádzajúcom lete.

Tieto správy boli dnes vyvrátené a SportBild tvrdí, že Bayern v skutočnosti nemá záujem o podpis zmluvy s útočníkom Barcelony. Nepredložil žiadnu ponuku a o útočníkovi sa v Allianz Arene takmer nehovorilo. Joan Capdevilla z katalánskeho denníka Sport ale uvádza niečo iné. Tvrdí, že Barcelona sa zúfalo snaží predať Fatiho a predchádzajúce správy o záujme Bayernu Mníchov a Manchestru United boli únikom informácií z katalánskeho klubu.

Nie je to prvýkrát, čo sa Barcelona snaží niekoho z klubu vytlačiť. Počas letného prestupového obdobia bol klub odhodlaný zbaviť sa Frenkieho de Jonga a veľký záujem mal Manchester United. Hráč však neustúpil a zostal na Camp Nou. Katalánci podobne postupovali v roku 2021 v snahe vytlačiť Dembélého z klubu. Našťastie sa im to nepodarilo.

Zdá sa, že Katalánci sú na pokraji toho, aby sa vydali podobnou cestou aj v prípade Fatiho, ktorý bol kedysi považovaný za ideálnu dlhodobú náhradu za Lionela Messiho a následne dostal prestížnu desiatku na dres.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

V posledných rokoch však Fati prežíval ťažké obdobie, počas ktorého bojoval s mnohými zraneniami. Aj po návrate do plnej kondície sa mladému krídelníkovi stále nepodarilo dostať plnej formy, keď v tomto období strelil v 20 ligových zápasoch iba 3 góly. Fati sa v hierarchii útočníkov prepadol za Dembélého, Rafinhu či Lewandowskeho a o miesto v zostave bojuje s Ferranom Torresom. Barcelona si uvedomuje, že Fati zrejme nikdy nedosiahne úroveň spred zranení a preto ho chce predať, aby vylepšila finančnú situáciu na Camp Nou.

zdroj: Josep Capdevila - sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-02-06 21:25:06
že by sme ešte počkali?
2023-02-06 21:25:32
Tohle je čistokrevny bulvár ..