Barcelona v poslednom čase neprehrala 15 zápasov vo všetkých súťažiach a je vo výbornej forme. Veď porazila aj Real Madrid vo finále Španielskeho superpohára či si dokázala poradiť s veľmi silným Realom Sociedad.

Nie všetky zápasy sa vyvíjali podľa predstáv a Blaugranas museli o tri body tvrdo bojovať až do posledných sekúnd. No uhrať víťazstvo aj v zápase, v ktorom nie všetko ide podľa plánu, je tiež znakom toho, že v tíme funguje všetko na výbornú. Prezident Joan Laporta si je toho vedomý a v rozhovore pre katalánsky denník Mundo Deportivo s úsmevom na tvári porozprával o progrese Xaviho Barcelony:

"Darí sa nám. Na začiatku sezóny by sme sa podpísali pod to, že v polovici súťaže budeme mať 53 bodov s náskokom ôsmich bodov pred druhým miestom. Stále však potrebujeme veľa práce, veľa odhodlania a nasadenia. Xavi odvádza skvelú prácu. Pravdou je, že prevzal tím v maximálne ťažkej chvíli a navyše fantasticky komponuje hráčov medzi sebou," uviedol Laporta.

Blaugranas v súčasnosti ťahajú sériu 10 víťazstiev v rade, no pri pohľade na kalendár je zrejmé, že teraz ich nečaká nič jednoduché. Cez víkend je na programe výjazdové stretnutie v La Lige na pôjde Villarrealu a následne na Camp Nou privítajú Manchester United v rámci 1/16finále Európskej ligy. Práve na európskej scéne musí Barcelona potvrdiť formu z Primera Division.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.