Trofej pre legendu futbalu nedávno dostal aj Ronaldinho na gala, ktorú organizoval katalánsky denník Mundo Deportivo. Legendárny futbalista FC Barcelona pri tejto príležitosti zodpovedal niekoľko otázok.

Ronaldinho ocenil prácu Xaviho Hernándeza na trénerskej lavičke FC Barcelona: "Nie je ľahké vyhrávať tituly, ale vidím to veľmi dobre a dúfam, že čoskoro sa zapíše do histórie klubu," povedal Ronaldinho. "Xavi je môj priateľ, je v Barcelone. Dúfajme, že sa mu bude dariť aj naďalej a podarí sa mu získať titul."

Ronaldinho tiež vyzdvihol úlohu Rafinhu v barcelonskom tíme a podporil Brazílčana, že na Camp Nou uspeje: "Je to skvelý hráč. Poznám ho dobre, už odmalička. Som si istý, že odteraz sa mu v Barcelone bude dariť," povedal. Od svojho letného príchodu z Leedsu United prežil Raphinha v Katalánsku slabší rozbeh. V januárovom prestupovom období sa tak začalo špekulovať o jeho ďalšej budúcnosti v klube. Útočník však zahviezdil pri nedávnych víťazstvách nad Realom Betis a Sevillou a dostáva sa do dobrej formy.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Legendárny Brazílčan potom vyzdvihol aj Lea Messiho, ktorý nedávno triumfoval v drese Albicelestes na Majstrovstvách sveta v Katare. Zároveň vyjadril sklamanie z toho, že Argentínčan hrá za iný klub ako za Blaugranas: "Veľmi sa teším z jeho víťazstva na Majstrovstvách sveta. Chýbalo mu to. Pravdou je, že si ho nikto nepredstavoval mimo Barcelonu, ale vo futbale sa také veci stávajú. Teraz musí pokračovať," dodala brazílska legenda. Messi je s návratom do Barcelony spájaný už dlhší čas. Zdá sa však, že 35-ročný Argentínec rokuje s PSG o predĺžení zmluvy, čo by mohlo spečatiť jeho budúcnosť v Parku princov minimálne do roku 2024.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-02-07 10:46:51
Ronaldinho bol pre mňa najlepší hráč na svete ... Škoda životospráva ale aj tak bol najlepší
2023-02-07 21:15:12
Kvoli nemu som začal fandiť Barce, neskutočný frajer, škoda, že je brazílčan