Nie je žiadnym tajomstvom, že Manchester United sa v letnom prestupovom období minulého roka intenzívne snažil podpísať barcelonského záložníka Frenkieho de Jonga. S Holanďanom však nedokázal pohnúť ani Erik ten Hag.

Červení diabli sa vydali na novú cestu pod vedením nového šéfa Erika ten Haga a Holanďan, ktorý s De Jongom spolupracoval v Ajaxe, sa chcel na Old Trafford opäť stretnúť so svojím bývalým zverencom. Madridský denník Marca v tejto súvislosti prináša nové informácie.

Barcelona je naďalej otvorená odchodu holandského záložníka, pretože klub by na operácii mohol pekne zarobiť a zároveň by sa vytvorilo slušné miesto v platovom strope. Barcelona sa v lete v podstate už dohodla s United na podmienkach operácie, takže v súčasnosti by nemal byť problém aktualizovať podmienky.

De Jong v každom prípade odmietol transfer z Camp Nou. Barcelona na neho tlačila - napríklad hrával ako stopér počas predsezónnej prípravy a po štarte sezóny vysedával na lavičke. Holanďana to v každom prípade nezlomilo. Ten Hag sa ako tréner Manchestru United pokúsil svojho niekdajšieho zverenca presvedčiť k transferu na Old Trafford, ale neúspešne.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Frenkie sa zaťal a nakoniec zo situácie vyšiel víťazne, pretože postupom času si vďaka skvelým výkonom začal opäť získavať priestor v základnej zostave. V posledných týždňoch sa mu skutočne darí. Xavi v súčasnosti považuje De Jonga za nedotknuteľného, no klub predaj nevylučuje. Bude zaujímavé sledovať ako sa situácia vyvinie.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2023-02-07 12:25:59
Ako chápem, že klub potrebuje peniaze ale predávať niektorých kľúčových hráčov by som ani tak nepredával. A FdJ môže byť prvou voľbou za Busqetsa, ktorý skončí tak či tak buď po tejto sezóne alebo po ďalšej.
2023-02-07 12:33:11
Madridsky dennik.....
A podstatny je Xavi