Xavi riadi káder prvého tímu výborným spôsobom a v La Lige je mužstvu odmenou 8-bodový náskok pred druhým Realom Madrid. Xavi Hernández dokazuje, že má predpoklady na to, aby sa stal skvelým trénerom, a že bol dokonale schopný prevziať vedenie klubu takých rozmerov, ako je FC Barcelona.

Po prevzatí tímu od Ronalda Koemana dokázal zmeniť jeho smerovanie, priamo sa kvalifikovať do Ligy Majstrov - čo bol jeho hlavný cieľ - a v prvej celej sezóne, ktorú aktuálne trénuje, je tím na čele La Ligy, v semifinále Copa del Rey a majstrom Supercopa. Jedinou chybičkou krásy je predčasné vypadnutie z Ligy Majstrov.

Okrem športového aspektu Xavi vynikal aj v oblasti riadenia kádra a prekonal 5 problémov s vynikajúcou známkou. Trénera Barcelony nikdy neunavuje opakovať, že je veľmi hrdý na to, ako sa hráči správajú, s akým prístupom pracujú a že vytvorili veľmi jednotnú skupinu, ktorú môžeme označiť za rodinu. A to je trénerova zásluha. Poďme si postupne prejsť problémy, ktoré Xavi s veľkým úspechom vyriešil.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2023-02-08 12:53:03
Neviem či dokážem súhlasiť s tvrdením,že "Lewandowskeho výkony sú veľkolepé" najme posledných pár zápasov. Áno,dáva góly ale že by jeho hra bola posledné zápasy veľkolepá neviem neviem ...