21-ročný marocký krídelník bude v Osasune hosťovať až do júna 2023. Z hľadiska dosiahnutých štatistík sa to možno nezdá, avšak jeho pôsobenie v La Ligovej Pamplone je vo všeobecnosti považované za úspešné. Jagoba Arrasate, tréner klubu pôsobiaceho v najvyššej španielskej futbalovej súťaži, toto konštatovanie potvrdzuje – je totiž s doterajším hosťovaním Abdeho veľmi spokojný.

Mladý rodák z Beni Melal odohral za Osasunu v prebiehajúcej sezóne dovedna 17 zápasov. Na konto si pripísal 1 gól a 2 asistencie - určite preto nemožno hovoriť, že kmeňový hráč Blaugranas dosahuje pôsobivú ofenzívnu produktivitu. Dôležitý je ale jeho vplyv na hru mužstva. V tomto smere sa vyjadril pre madridský portál Relevo aj Abdeho dočasný tréner Jagoba Arrasate. Ten Maročanovi vyjadril podporu a potvrdil, že sú s nim v klube nadmieru spokojný.

„Ez Abde je špeciálny. Pre náš klub je luxusom mať takéhoto hráča na hosťovaní, pretože kvalitatívne podobných futbalistov si inou cestou nemôžeme dovoliť. Chceme ho využiť naplno v náš prospech,“ uviedol kouč Osasuny pre Relevo. O marockom reprezentantovi sa Arrasate vyjadril najmä kladne, objektívne však pripomenul, že nie každý zápas sa mu úplne vydarí: „Je jedinečný v každom ohľade, aj mimo ihriska. Charakterizuje ho najmä húževnatosť, v klube ho všetci majú radi. Samozrejme, sú dni, kedy sa mu zápas úplne nepodarí a na ihrisku nepredvádza to, čo od neho očakávame. Na druhej strane nám však Abde dokáže zápasy aj vyhrávať, preto sa ho snažíme nelimitovať. Snažíme sa využívať jeho silné stránky, takýmto hráčom musíte totiž ponechať hernú slobodu.“

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Arrasate v medializovanom rozhovore bližšie priblížil aj to, ako Osasuna prispôsobuje svoj herný štýl tak, aby v ňom vynikli schopnosti Ez Abdeho. „Nemôžeme limitovať jeho talent, nemôžeme mu vnútiť, aby nasilu robil to či ono. Jeho talent a repertoár súbojov 1 na 1 je priveľký nato, aby sme mu zväzovali ruky. Našou prácou je vytvoriť pre neho čo najlepšie prostredie a poskytnúť mu dostatočný priestor, aby mohol zohrávať osobné súboje. V zápasoch sa takéto momenty snažíme vygenerovať čo najviac aby mohol zažiariť,“ podotkol Arrasate na margo Abdeho dôležitosti v kádri Osasuny.

zdroj: sport.es / Relevo / Transfermarkt
foto: Shutterstock 
 
 

Diskusia

1 komentár
2023-02-09 06:10:03
Ten kluk byl šikovný, už když hrál u nás. Jen mu chyběla trocha produktivita. Pokud by se v ní zlepšil, tak máme zadara fajn křídelníka.