Tréner Villarrealu Quique Setien na tlačovej konferencii pred stretnutím s Barcelonou priznal, že napriek jeho sympatiám k hernej filozofii Blaugranas a jeho minulosti v klube to nebude špeciálny zápas. Tréner pochválil aj Pedriho a Gaviho.

Vhodný moment na reakciu

"Bezpochyby by víťazstvo nad tímom ako Barcelona, lídrom tabuľky, obnovilo pozitívne dojmy v tíme a v našom okolí, pretože od posledného zápasu to nie je dobré. Je pravda, že tieto dojmy musíme zlepšiť, pretože ovplyvňujú celkový stav mysle. Tieto dve prehry musíme prekonať víťazstvom alebo aspoň dobrým dojmom z tohto zápasu. Myslím si, že sme pripravení bojovať a vyhrať, aj keď ide o mimoriadneho súpera, ktorý je na vysokej úrovni."

Výnimočný zápas

"Vôbec nejde o výnimočné stretnutie, je to len ďalší duel. Je pravda, že sa mi tento tím vždy páčil, nebudem nikoho klamať, každý vie, že sa mi vždy páčila filozofia Barcelony, s trénermi ako Xavi, som jej veľkým obdivovateľom. Teraz sa však stretneme s Blaugranas a pokúsime sa hrať na ich úrovni, odohrať veľký zápas a poraziť ich."

Otvorený zápas

"Určite sa očakáva skvelé stretnutie. Duely s Barcelonou sú zvyčajne takéto a je logické, že bude mať viac šancí. Preto si musíme zabezpečiť gól, hoci proti tímom tejto triedy to nie je ľahké. Z tohto dôvodu bude kľúčové ukázať súperovi, že mu môžeme ublížiť, držať loptu a vytvárať veľké nebezpečenstvo."

Dobrá forma Barcelony

"Existuje časť futbalu, ktorú nevidíte, napríklad keď tím nemá loptu. Barcelona je tímom, ktorý najviac behá bez lopty, čo je v tíme s takým potenciálom a kvalitou veľmi dôležitý údaj. Zatiaľ čo ostatní sú viac nehybní, vždy sa tlačia dopredu a sú vždy aktívni pri prijímaní lopty. Veľmi zriedkavo predpokladajú, že budú hrať dozadu alebo s defenzívnym prístupom. Za nimi stoja údaje o tom, kedy nemajú loptu, a intenzita, akú vynakladajú na jej zisk. Treba to pripísať mladosti tímu, koncepcii vysokého tlaku na rýchle získanie lopty, pretože to vytvára úľavu v obrane."

Gerard Moreno

"Uvidíme, čo sa stane v nasledujúcich hodinách. Gerard má menšie ťažkosti a uvidíme, ako sa situácia vyvinie do zápasu. Vo všeobecnosti s ním počítame, ale jeho nasadenie nemôžeme stopercentne potvrdiť. Musíme počkať do zajtrajšieho tréningu, aby sme videli, ako na tom je. Myslím si, že až do oznámenia zostavy nebudeme vedieť, či s ním budeme môcť počítať."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Podpora z tribún

"Budeme sa spoliehať na podporu fanúšikov, myslíme si, že atmosféra bude mimoriadna, pretože ide o veľmi atraktívne stretnutie. Videli sme tu skvelé tímy a odohrali sme tu skvelé zápasy. Preto dúfam, že si dokážeme užiť hru a tiež víťazstvo."

Mentálna situácia

"Vždy hráčom hovorím, že vždy je možné vyhrať, prehrať alebo remizovať, a ďalšia vec sú očakávania, ktoré si vytvárate. Momentálne vidíme v tabuľke, že len Barcelona môže urobiť jasný rozdiel, ostatné tímy sú veľmi vyrovnané, musíte sa veľmi snažiť, aby ste vyhrali každý zápas. Preto vieme, že musíme byť na najvyššej úrovni, a najdôležitejšie je dostať sa s týmto prístupom až do konca."

Talentovaní mladí hráči

"Čo sa týka potenciálu, mladí hráči v našom tíme Chukwueze, Baena alebo Pino majú mimoriadne schopnosti. Sú schopní robiť veľké veci. Naši hráči musia vždy robiť dobré rozhodnutia, čoskoro to budú schopní robiť, pretože tvrdo pracujú a majú na to kvalitu. Správne rozhodnutia sú otázkou času a zrelosti. Je pravda, že sú hráči, ktorí vo veku 20 rokov vyzerajú ako po tridsiatke, ako v prípade Gaviho a Pedriho, u ktorých už teraz vidno zrelosť, ktorú možno iní futbalisti ešte nemajú. Je to proces a každý hráč má svoj čas."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-02-10 19:51:34
V tom novym dokumentu o Barceloně to vypadalo, že hráči Setienovi nevěřili už od 1. dne v Barce