Penya Barcelonista Eslovaca dels Alts Tatras oslávila 10. výročie založenia priamo v Barcelone.

Každá cesta má začiatok. A málokedy je rovná, bez hrbov, jám a neprehľadných zákrut. Na tú našu – barcelonskú – sme vykročili spoločne pred desiatimi rokmi. Rôznymi chodníčkami a cestičkami – náhodou i vedome sme sa stretli v jednom bode, na adrese Penya Barcelonista Eslovaca dels Alts Tatras. A ak sme netušili, dnes už vieme, že Sme viac než klub – Més que un club.

Mnoho z prvých členov zostalo verných, veľa nováčikov má fanklub dnes. Štyria z nás sú svoji aj pred olátorom a z bábätiek rastú plnohodnotní culés. Kto chce, ten si môže na webovej stránke PBEAT pripomenúť mnohé spoločné výjazdy na Camp Nou či európske štadióny, na ktorých hrala Barca, letné zrazy, valné zhromaždenia, neformálne či náhodné stretnutia.

Postrehy k ostatnému stretnutiu v Barcelone, na ktorom sme oslávili 10. výročie PBEAT, som nemohla začať inak. Som totiž presvedčená, že všetci, ktorí sme tam doleteli viacerými leteckými linkami, sme vedome precítili, že spoločné zdielanie zážitku násobí radosť, pocit spolupatričnosti a výnimočné postavenie FC Barcelona vo svete futbalu. Jasným dôkazom toho je množstvo zdielaných fotografií, správ a odkazov. Vďaka nim sme okrem futbalu, basketbalu, prehliadke múzea či spoločnej večeri boli všade, na všetkých dôležitých miestach Barcelony. Bolo nás vidieť, počuť. Prezident PBEAT Peter Bellás doviedol za desať rokov náš fanklub do bodu, kde ho nemohli prehliadnuť ani barcelonské oficiality.

Pre tých členov fanklubu, ktorí z rôznych dôvodov nemohli oslavovať 10 rokov PBEAT v Barcelone, veľa napovedia fotografie, videá… Zúčastneným zostanú nielen spomienky, ale aj silné zážitky – veselé, intenzívne s náznakom drámy – a chuť spoločne sa stretnúť na ďalšom podujatí.

A ešte jedno podobenstvo na záver: Keď sa obzrieme dva roky dozadu, uvidíme obavy fanúšikov – z výsledkov a vypadnutí Barcy z európskych súťaží, z kádra, ktorý nedával nádej, zo zlej formy hráčov, ktorí do klubu prišli, aj veteránov… Aj ten, čo veril v lepšiu budúcnosť Barcy možno netušil, že to dobré príde tak skoro. Xavi dokázal veľkú vec: jednotlivcov stmelil do jedného celku – rodiny, ako sám hovorí. Videli sme to aj v zápase so Sevillou (za všetko – Gavi a jeho oslava gólu s Dembelem). Niečo podobné sa podarilo nášmu prezidentovi (za všetko – prajné oslavy troch narodeninových oslávencov: Petra Bellása, Jožka Dobroviča a Miša Kužela).

Pozrite si fotogalériu na tomto odkaze!

Visca Barca y Visca Penya

Diskusia

1 komentár
2023-02-12 20:03:58
VISCA EL BARCA I VISCA CATALUNYA, SIEMPRE ?❤️
Gratulujem PBEAT k 10. výročiu založenia. ?