Zverenci Xaviho Hernándeza dokázali aj v zápase na pôde Villarrealu vybojovať nesmierne cenné tri body, no ani tentokrát sa zápas nezaobišiel bez drámy v závere zápasu. Čo nám tento súboj priniesol?

Najlepšie: Spoľahlivý Ronald Araujo na čele obrany

Barcelona sa v prvom polčase dostala do vedenia a mohla vyčkávať na protiútoky. Villarreal však vážne preveril obranu hostí. Domáci, ktorí hrali odvážne, často útočili a Ronald Araujo robil dvojnásobné a trojnásobné zákroky, aby súpera zastavil. Vyhrával vzdušné súboje (4) a výborne získaval lopty (3/3). Predovšetkým však dvakrát v poslednej chvíli vykopol loptu spod nôh útočníkov a vyhral rýchlostné súboje. Defenzíva vedená Uruguajčanom v závere zápasu odrazila mohutný nápor zo strany Žltej ponorky a pochvalu si zaslúžili aj Christensen a Koundé, hoci tí neboli imúnni voči chybám. Frenkie de Jong takisto zahral výborne. Holanďan prerušil útok súpera až v šiestich prípadoch a predviedol sa aj v ofenzíve. Bez kolektívnej defenzívnej práce by však Pedriho gól určite neznamenal zisk troch bodov.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Hororová šou na vlastnú žiadosť v koncovke stretnutia

Boli to domáci, ktorí mali dnes prevahu v držaní lopty a zaznamenali viac striel, ale mimoriadne efektívna Barcelona mohla a mala rozhodnúť stretnutie vo svoj prospech oveľa skôr. Raphinha a dvakrát Robert Lewandowski svoje príležitosti nepremenili. V ďalších akciách chýbala presnosť - Rafinhovi po dobrom zákroku odskočila lopta príliš ďaleko, Lewandowski fatálne odcentroval, Pedri a Gavi sa v kľúčových momentoch akcie zle rozhodli. Výsledkom bol nervózny záver, ktorý sa aj tentoraz skončil šťastne. Opäť sa však vynára otázka - koľkokrát to ešte Xaviho tímu takto klapne?

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-02-13 06:27:17
Nejlepší: Skvělý Araujo v čele defenzivy, obrovské zlepšení v oganizaci hry směrem dozadu, Pedri.

Neni to tak dávno, co jsme byli schopní dostávat gól z každého protiútoku soupeře.Tady jsme pod Xavim udělali obrovskej pokrok.

Nejhorší: Simulování hráčů Villareealu, na čele s Alexem Baenou.
2023-02-13 09:51:34
lukas, vyborne zhodnotenie! prilis sa spoliehame, ze ved mi proste goly nedostavame:)