Xavi Hernández na tlačovej konferencii po víťazstve nad Villarrealom hovoril o dôležitých bodoch, prístupe tímu a jednotlivých hráčov a bol tiež požiadaný o komentár k nadchádzajúcemu stretnutiu s Manchestrom United v Európskej lige.

Stretnutie sa vám nepodarilo rozhodnúť. V druhom polčase mal súper príležitosti na strelenie vyrovnávajúceho gólu.

"Bolo to komplikované stretnutie. Villarreal s vami hrá jeden na jedného. Neustále tlačil vysoko. Vytvorili sme si veľa príležitostí, ktoré sme nevyužili. Chýbala nám finálna prihrávka, konečné rozhodnutie. Keď nestrieľate góly, trpíte. Získali sme dôležité tri body, aby sme zostali v boji o La Ligu."

[Marta Ramón RAC1] V defenzíve hráte veľmi dobre...

"Araujo je výnimočný. Z celého tímu sa rozvinul najviac. Je efektný, rýchly, získava loptu, hrá dobre v línii. Hrá na neuveriteľnej úrovni. Chcel by som však vyzdvihnúť všetkých, pretože sú veľmi jednotní, a preto boli striedania vykonané tak neskoro. Som veľmi spokojný."

[Adria Albets, Cadena SER] Máte 8-bodový náskok pred Realom Madrid. Myslíš si, že je nemožné tento náskok dorovnať?

"Nie, do konca sezóny zostáva ešte veľa zápasov, veľmi veľa času. Ale som šťastný, pretože ťaháme dobrú sériu, výsledok je skvelý. Veľmi sme zlepšili aj našu hru. Tvrdo pracujeme a sústredíme sa na to, aby sme takéto zápasy vyhrávali, pretože stoja veľa. Dnešný zápas bol ďalšou skúškou, ktorú tím zvládol."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Často vyhráte len 1:0...

"Našou hlavnou zbraňou je obrana. Sme veľmi ofenzívny tím. Presujeme, nešpekulujeme, chceme streliť viac gólov. Mali sme príležitosti na strelenie gólu, chýbala nám finálna prihrávka, rozhodnutie. Sme veľmi ofenzívny tím, aj keď sme veľa zápasov vyhrali len 1:0."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Helena Condis, Cadena COPE] Manchester United vyhral ligové stretnutie nad Leedsom...

"Sú takmer v najlepšom momente sezóny. Vo vyraďovacej fáze v Európe je ťažké predvídať. Majú dobrý tím a trénera. Bude ťažké ich poraziť. Bude to dobré stretnutie. Aj tak som ich videl vyhrať, ale nie celý zápas. Je to veľmi dobrý tím."

[Radio Marca] Pedri má v lige 6 gólov. Hrá lepšie vo formácii so štyrmi stredopoliarmi?

"Je to jeho prirodzená pozícia. Hrá dobre, vychádza s Robertom. Je to prirodzený talent, ktorý nám dáva veľa. Hrá na veľmi vysokej úrovni."

Frenkie de Jong odohral dobrý zápas....

"Kľúčom je dôvera, ktorú mu dávame. Aj to, ako sa cíti, je šťastný, hrá uvoľnene. V strede poľa je to totálny futbalista."

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-02-13 08:13:31
Tá naša neschopnosť rozhodnúť zápas druhým alebo tretím gólom sa nám môže stať osudná v kľúčových zápasoch.
2023-02-13 11:26:17
Nejen Araujo je vyjímečný. I Pedri, Gavi, Balde ….