Podľa novinára AS Javiho Miguela, ktorý má zvyčajne overené informácie o zostavách FC Barcelona, stojí pred Ronaldom Araujom ďalšia výzva: Uruguajčan bude musieť vo štvrtok zastaviť Marcusa Rashforda, útočníka, ktorý je momentálne možno v najlepšej forme na svete.

Podľa Javiho Miguela z AS by mal Ronald Araujo v zápase 1/16finále Európskej ligy proti Manchestru United na Camp Nou zohrať podobnú úlohu ako v nedávnych stretnutiach s Viníciusom, o ktorom sa 23-ročný obranca vyjadril veľmi pozitívne.

Javi Miguel však upozorňuje, že tentoraz Uruguajčan nemusí hrať nevyhnutne na pravej strane obrany. Marcus Rashford v poslednom čase nastupuje na pravom aj ľavom krídle a okrem toho Angličan rád hráva aj v strede. Preto bude veľa závisieť od rozostavenia. Xavimu môže situáciu uľahčiť skutočnosť, že Jules Koundé, ktorý v poslednom čase hrával na pravej strane obrany, si môže kedykoľvek vymeniť pozíciu s Araújom bez toho, aby kvalita defenzívy utrpela. Očakáva sa, že pre Xaviho bude kľúčové, aby sa Rashford nedostával k loptám do voľného priestoru.

Súboj Arauja a Rashforda je zaujímavý až v takej miere, že možno hovoríme o súboji stopéra v najlepšej forme na svete proti útočníkovi v najlepšej forme na svete. To je samozrejme diskutabilné, ale niet pochýb o tom, že hráči sú vo výbornej forme.

Marcus Rashford strelil v tejto sezóne už 21 gólov a zaznamenal šesť asistencií v 34 zápasoch, pričom po Majstrovstvách sveta strelil 13 gólov a pridal štyri asistencie v 15 zápasoch. Na druhej strane, Ronald Araujo predviedol v stretnutí s Villarrealom skutočne skvelú hru v defenzíve a potvrdil tak svoju skvelú formu po zranení. 23-ročný hráč vyhráva veľmi vysoké percento súbojov a výrazne sa podieľa na rekordných číslach FC Barcelona v počte čistých kont a inkasovaných gólov.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Javi Miguel dodáva, že dôležitá bude aj Rafinhova defenzívna úloha, pričom by si mal dávať pozor na ľavého obrancu Manchestru Luka Shawa, ktorý s Rashfordom dobre spolupracuje. Na druhej strane, Alejandro Balde z Barcelony má isté miesto na ľavej strane. Proti rýchlym krídelným hráčom United ako Sancho, Antony, Elanga, Garnacho alebo aj Rashford, ktorý môže hrať aj na pravom krídle, by si mal 19-ročný hráč počínať lepšie ako Jordi Alba.

Podľa novinára sa Xavi s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne pre rovnakú zostavu ako v poslednom stretnutí s Villarrealom, teda:

Ter Stegen - Koundé/Araujo, Araujo/Koundé, Christensen, Balde - De Jong, Kessie - Raphinha, Pedri, Gavi - Lewandowski.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-02-15 07:08:59
Ak bude taká zostava ako sa píše v článku,tak ja verím,že zápas vyhráme
2023-02-15 07:26:35
Podla mna ano, Rashford hra vyborne, ale zas nie je to
az taky zazrak.. Naproti tomu Araujo je beast.