Erik ten Hag, tréner Manchestru United, s ktorým sa Barcelona stretne vo štvrtok na Camp Nou, poskytol krátky rozhovor portálu UEFA.com. Holandský tréner priznal, že sa mu páči útočný štýl Barcelony a že vždy obdivoval Johana Cruyffa.

"V Manchestri sa cítim dobre, som šťastný. Hľadal som novú výzvu a Manchester United bol skvelý klub, ale v posledných rokoch nie až tak veľmi, no je tam veľa talentov, ktoré by tento skvelý klub mohli vrátiť tam, kam patrí. Nie je to len o vedení tímu. Ide o zmenu kultúry, o dosiahnutie víťaznej kultúry, a o to sa snažím, ale keď hovorím "ja", myslím tým "my". Musíme to urobiť spoločne."

"Myslím si, že my aj Barcelona by sme tento zápas radšej hrali vo finále. Tešíme sa na to. Bude to skvelý zápas. Dúfam, že všetci hráči budú fit. Očakávame zápas najvyššej úrovne."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

"Obdivujem Xaviho Hernándeza ako futbalistu. Spôsob, akým s ním hrali... bol tak dôležitou súčasťou tímu, že je vidieť, že filozofia, ktorú teraz do tímu prináša, je jeho barcelonská. Veľmi sa mi páči jeho tím a jeho útočný štýl hry. Myslím, že sa uberá správnym smerom. Myslím si, že to bude dobrý súboj medzi Manchestrom United a Barcelonou."

"Veľa myslím na Johana Cruyffa. V mojej kancelárii v Amsterdame som ho veľmi obdivoval. Na stene som mal jeho dve fotografie. Na jednej bol ako futbalista a na druhej ako tréner. Najmä on myslel mimo rámca a priniesol do futbalu veľa. Futbal je vždy o víťazstve, ale on ho chcel dosiahnuť určitým spôsobom. Musí to byť zaujímavým a zábavným spôsobom."

zdroj: UEFA
foto: twitter/manchesterunited

Diskusia

1 komentár
2023-02-15 08:38:40
To je velká smůla, že největší favorite se potkali takhle brzo. Až jeden z této dvojce vypadne takhle brzo, tak EL přijde o sledovanost. Naopak, kdyby se potkali ve finále, tak možná byla "větší" sledovanost než třeba finále LM :-). Barca a United jsou ve fotbale obrovský pojmy.