Tréner Manchestru United Erik ten Hag na predzápasovej tlačovej konferencii proti Barcelone pochválil Xaviho tím a osobitne spomenul svojho bývalého zverenca Frenkieho de Jonga. Na Holanďana urobila dojem aj defenzívna hra Blaugranas.

Naďalej si nadšený z Frenkieho?

"Tento zápas je pre vás veľmi dôležitý: Je to skvelý futbalista. V roku 2019 bol jedným z tých, ktorí boli zodpovední za fascináciu, ktorú Ajax v Európe vzbudil. Tu v Španielsku sa vypracoval a stal sa jedným z najlepších stredopoliarov. Je to fantastický hráč, ktorý hrá zozadu a vždy pribieha načas. Bola radosť s ním pracovať."

Znepokojuje ťa absencia Lisandra?

"Máme veľa možností, ako ho nahradiť. Môže to byť Luka, ktorý už cez víkend hral na dvoch obranných postoch, alebo ktorýkoľvek iný hráč zo stredu poľa. Čo sa týka ostatných absencií, Antony, Martian a McTominey vyzerajú dobre a myslím si, že koncom týždňa začnú pracovať s tímom."

Čo si myslíš o Xaviho práci v Barcelone?

"Barcelona je veľmi ťažký klub na trénovanie a momentálne hrá svoj najlepší futbal za posledné roky. Je cítiť, že Johan Cruyff je stále tu. Vidíte tento štýl hry, ktorý je ním inšpirovaný."

Myslíš len na Barcelonu, alebo venuješ pozornosť aj ďalším duelom?

"Prvé stretnutie je vždy najdôležitejšie. Môže zmeniť plány na ďalšie zápasy kvôli výkonu hráčov, taktike, trestom, zraneniam... Zajtrajší duel je najdôležitejší."

Takýto zápas je pre vás snom?

"Tento zápas je pre nás ako stvorený: Rád som hral aj proti Realu Madrid či Valencii, ale je jasné, že Barça je fantastický klub. Páči sa mi jej filozofia, vyrástli tu skvelí futbalisti."

Máte pocit, že by to mohlo byť finále Ligy majstrov?

"To je pre mňa veľká výzva: Ambíciou oboch klubov je byť v Lige Majstrov, zanechať stopu, dostať sa do finále a vyhrať ho. Realita je však iná, teraz sme v Európskej lige. Oba kluby urobili reset a teraz je jasné, že sme na správnej ceste."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Máš obavy z pevnej obrany Barcelony?

"Keď vidíte štatistiky Barcelony, ste ohromení. Je pravda, že dobre bránia, ale predovšetkým držia loptu. Už Cruyff to povedal, ak máte loptu vy, súper ju nemá."

Očakávaš zápas s maximálnymi fyzickými nárokmi?

"Áno. Nemyslím si, že medzi oboma tímami je v tomto smere veľký rozdiel. Premier League má vysokú intenzitu, ale to má aj La Liga s veľkými klubmi."

Prečo sa ti v lete nepodarilo presvedčiť Frenkieho, aby prestúpil do United?

"(smiech) Neviem, či sme ho chceli. Frenkie je úžasný hráč a posilnil by mužstvo každého tímu na svete, pretože má jedinečné schopnosti. Ak ho máte, váš tím bude vždy silnejší."

zdroj: manchester evening, as.com, sport.es
foto: twitter/manchesterunited

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.