Barcelona nedokázala poraziť Manchester United v Európskej lige na domácom trávniku, keď sa zápas skončil nerozhodne 2:2. Odveta na Old Trafford v každom prípade nebude jednoduchá.

Negatívom včerajšieho zápasu je totiž zranenie Pedriho, ktorý musel striedať pred koncom prvého polčasu. Prvotné správy hovoria o tom, že záložník Blaugranas má poranený hamstring a podľa viacerých španielskych médií si oddýchne od futbalu na 3-4 týždne. To znamená, že vynechá odvetu proti Manchestru United na Old Trafford a rad ďalších dôležitých stretnutí, napríklad prvý zápas semifinále Copa del Rey proti Realu Madrid.

Tu sa však Xaviho bolehlav týkajúci sa zápasu proti Manchestru United nekončí. Do Anglicka nevycestuje aj Gavi, ktorý vo včerajšom zápase na Camp Nou videl tretiu žltú kartu v tejto edícii Európskej ligy a na odvetu proti Červeným diablom je suspendovaný. Gavi bol napomenutý za faul na Freda, ktorého sa snažil zastaviť na začiatku rozvíjajúceho sa protiútoku súpera.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Bude teda zaujímavé sledovať, ako si Blaugranas na Old Trafford poradia bez hráčov ako Pedri, Gavi či Dembélého. Hrať by však mohol Busquets, nakoľko Xavi na včerajšej tlačovej konferencii po remíze s United uviedol, že kapitán FC Barcelona bude dostupný už v nedeľu.

zdroj: twitter
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-02-17 09:21:23
Výborne... Namiesto dvoch mladých, dynamických, kreatívnych hráčov, v súčasnosti ťahúňov Barcelony nastúpi proti rýchlo hrajúcemu United Busquets. Sme zachránení!
2023-02-17 12:24:35
Vzhľadom na včerajší výsledok a tieto absencie má aktuálne k postupu bližšie United. Som naozaj zvedavý ako bude v odvete naša záloha vyzerať pretože aktuálne dostupné možnosti sú Frenkie, Kessie, Roberto, Busi a Torre. Z toho Busi sa vracia po zranení a dvojica Roberto - Torre takmer nehráva.
A výpadok Pedriho budeme cítiť aj v lige.