FC Barcelona nemá v tomto aspekte v Lige Majstrov, no už aj v Európskej lige, v tejto sezóne šťastie. Po včerajšej ruke Freda mala nasledovať jasná penalta pre Blaugranas. Nestalo sa. Svoje rozhorčenie na pozápasovej tlačovej konferencii neskrýval aj Xavi Hernández, čudovali sa aj samotní hráči Blaugranas.

Kontroverzný moment včerajšieho zápolenia Barcelony s Manchestrom United (2:2) prišiel v 80. minúte zápasu po neprehľadnom zákroku v pokutovom území, ktorý zrejme nepredstavoval žiadne nebezpečenstvo pre bránku De Geu. Fred však rukou jasne zasiahol loptou smerujúcu bližšie k bránke United, čím prerušil akciu Blaugranas.

Ani rozhodca, ani VAR však na biely bod neukázali, hlavný arbiter si situáciu nebol ani len prezrieť na obrazovke VAR. Zápas pokračoval, no hráči Blaugranas na čele s trénerom Xavim boli nahnevaní. Barcelona sa v závere pokúsila strhnúť víťazstvo na svoju stranu, mala niekoľko sľubných príležitostí, ale lopta nechcela padnúť do siete.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Xavi svoje sklamanie zo situácie z 80. minúty neskrýval aj na tlačovej konferencii, keď uviedol: "Je to penalta. Ako sa mám cítiť? Ide o zjavné zahranie rukou. V Lige Majstrov nám nepískli pokutový kop v Miláne a nepískli ho ani dnes. Myslím si, že je neuveriteľné, že kontrolovali situáciu a penalta nebola."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2023-02-17 08:21:42
tá penalta jasná tak ako tá v Miláne..mne už to pripadá ako pomsta UEFA za to že Barca stále podporuje vznik superligy....či
2023-02-17 10:11:09
United tiež mali kopať penaltu a a Barcelona mala mať o hráča menej po zákroku na Rashforda.