Barcelona a Manchester United vo štvrtok večer na Camp Nou v prvom zápase play-off Európskej ligy UEFA remizovali 2:2.

Po napínavom prvom polčase bez gólov sa Barcelona dostala do vedenia na začiatku druhého polčasu zásluhou Marcosa Alonsa, aby o niekoľko minút neskôr vyrovnal Marcus Rashford. Katalánci následne prehrávali, keď si Rashford na pravom krídle vynútil vlastný gól od Julesa Koundeho a Manchester United sa dostal do vedenia. Vyrovnanie zabezpečil Raphinha a prvý zápas sa nakoniec skončil nerozhodne 2:2.

Už pred zápasom prekvapila základná zostava Blaugranas, v ktorej sa ocitol Marcos Alonso miesto výborne hrajúceho Andreasa Christensena. Alonso sa odvďačil Xavimu za dôveru úvodným gólom stretnutia. Vďaka tomuto gólu Alonso skóroval v každom z posledných dvoch zápasov Ligy majstrov/Európskej ligy (2 góly), čo je toľko ako v jeho predchádzajúcich 46 vystúpeniach v týchto súťažiach.

Medzitým bol vlastný gól Koundeho prvým, ktorý Barcelona inkasovala v Európe od apríla 2015 (Jeremy Mathieu proti PSG). Francúz si od príchodu do Španielska strelil už dva vlastné góly, pričom oba padli v posledných štyroch zápasoch. Včera sa vo veľmi dobrom svetle ukázal Raphinha, ktorý mal v drese Blaugranas pomalší štart. Zápas ukončil s gólom a asistenciou. Znamená to, že Raphinha sa stal hráčom La Ligy, ktorý v tejto sezóne strelil gól aj asistoval vo viacerých zápasoch (štyroch) vo všetkých súťažiach.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Bolo celkom zrejmé, že Barcelona bola včera večer pod veľkým tlakom Manchestru United, pričom tím z Premier League si vytvoril množstvo šancí. Barcelona vo štvrtok čelila až 18 strelám na bránu, čo je najvyšší počet, akému čelila v domácom zápase v tejto sezóne.

Medzitým sa Xavimu ako trénerovi Barcelony naďalej nedarí na európskej pôde v domácich zápasoch. Pod vedením 43-ročného trénera odohrali Blaugranas na Camp Nou osem európskych duelov, ale vyhrali len jeden (D5 L2).

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-02-17 15:55:26
Myslim si ze by bolo vsetko inak ak by sme nastupili s nasou najlepsou zostavou. Ja nepochopim preco Xavi meni veci ktore dobre funguju (obrana- Balde a Christensen+Raphinha pocas zapasu)? Alonso dal gol, dobre ale potom aj zavinil a niekolko krat bolo vidiet ako absolutne nestiha a nebyt arauja a ter stegena tak by sme aj prehrali.
2023-02-17 16:08:34
Netreba kydat len na Alonsa, Ter Stegen mohol chytit Rashfordovu strelu pomaly z brankovej ciary, Kounde si dal vlastny gol, Frenkie tiez pekne zmatkoval atd. .....