Pedriho zranenie v kľúčovom momente sezóny musí byť pre Xaviho veľkou ranou. Záložník bude mimo hry v mnohých dôležitých zápasoch a niekto ho bude musieť nahradiť. Sergio Busquets by mal byť čoskoro k dispozícii, ale na návrat Ousmaneho Dembélého si ešte budeme musieť počkať.

Barcelona dnes potvrdila, že Pedri utrpel zranenie kvadricepsu na pravej nohe. Novinár madridského denníka AS Javier Miguel upresnil, že ide o natrhnutie, čo pre Pedriho znamená minimálne štyri týždne mimo hry. Stredopoliar tak vynechá nielen odvetu s Manchestrom United, ale aj nasledujúce štyri ligové stretnutia proti Cádizu, Almeríi, Valencii a Atléticu, ako aj prvý duel proti Realu Madrid v semifinále Kráľovského pohára. Ak Barcelona postúpi do osemfinále Európskej ligy, Pedri možno nebude môcť nastúpiť ani v tejto fáze súťaže, ktorá je naplánovaná na 9. a 16. marca. Podľa AS je cieľom, aby sa 20-ročný hráč vrátil na zápas proti Realu Madrid v La Lige 19. marca. Ak všetko pôjde podľa plánu, futbalista by mal byť na toto stretnutie pripravený.

Dobrou správou pre Barcelonu bude návrat Sergia Busquetsa, ktorý by mal zajtra dostať zelenú do hry po zranení členka. To je dôležité najmä vzhľadom na odvetu na Old Trafford, počas ktorej bude chýbať aj Gavi, suspendovaný pre karty. Xavi nebude mať v najbližších týždňoch v strede poľa veľký výber a je možné, že sa vráti k rozostaveniu na troch útočníkov. Aj v takomto prípade by mali mať v tíme okrem Francka Kessiého väčšiu úlohu Sergi Roberto a Pablo Torre. Devätnásťročnému mladíkovi však môžu v dôležitých momentoch chýbať skúsenosti, keďže v tejto sezóne strávil na ihrisku len 384 minút, z toho takmer polovicu v treťoligovej rezerve. Nahradiť Pedri v každom prípade nemusí byť reálne vzhľadom na jeho dôležitosť v tíme, keďže sa vo veľkej miere podieľa na tvorbe hry a je tretím najlepším strelcom tímu.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Podobne ako Pedri, aj Ousmane Dembélé by sa rád vrátil do hry na ligové El Clásico. Francúz už trénuje individuálne na ihrisku a všetko ide podľa plánu. Podľa Santiho Ovalle z Cadena SER však Barcelona nemieni riskovať zhoršenie krídelníkovho stavu, takže napriek dôležitosti tejto časti sezóny nedôjde k žiadnemu skráteniu časového harmonogramu liečby. Ďalšie šance by preto mali dostať Raphinha, Ansu Fati a Ferran Torres.

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
Rasto Premium
2023-02-17 20:34:12
Ja by som proti Cádizu postavil Torrého a pošetril buď FDJ alebo Busiho na MU.
2023-02-17 20:56:08
odvetu proti City ? :)