Xavi zdôvodnil rotáciu zápasovým vyťažením, keďže v priebehu 21 dní odohrajú Katalánci 7 zápasov, a poukázal prípad Pedriho. Faktom ale zostáva, že keď Barcelona zverejnila základnú zostavu na zápas proti Červeným diablom, množstvo fanúšikov zostalo zaskočených.

Najviac sa fanúšikovia čudovali pri pohľade na zloženie defenzívnych radov, nakoľko tréner Barcelony sa rozhodol na tak dôležitý zápas Európskej ligy zmeniť formáciu, pritom predchádzajúce zloženie fungovalo v poslednom čase naozaj na výbornú. V základe si nezahrali Christensen a Balde, ktorých nahradili Alonso a Alba.

Xavi uviedol: "Dve zmeny v obrane sú spôsobené tým, že v najbližších dňoch nás čaká veľa zápasov. 7 v priebehu 21 dní a musíme využiť všetkých hráčov, aby sme predišli zraneniam. Musíme rotovať." A potom dodal: "Už sme videli, čo sa stalo s Pedrim."

Najpozoruhodnejšie bolo, že Xavi akoby viac zohľadňoval vyťaženosť hráčov v zápasoch proti Villarrealu, pritom zápas proti Cádizu je ideálnym testom pre rotácie. Zdá sa, že pri pohľade na zostavu proti United vyplýva, že pre Barcelonu je prioritou ligový titul a nie triumf v Európskej lige. Na mnohé rozhodnutia Xaviho v tejto sezóne, a predovšetkým v posledných týždňoch, je potrebné pozerať sa z tejto perspektívy.

Xavi predstavil na La Cerámica svoju once de gala, a to aj napriek blížiacemu sa zápasu proti United. Bolo potrebné navýšiť odstup od Madridu a žiadny kľúčový hráč nebol vynechaný. Pred niekoľkými týždňami tréner neskrýval klubové zámery: "Pre nás je liga najdôležitejším cieľom, keď už sme vypadli z Ligy Majstrov," pripomenul.

V klube si uvedomujú dôležitosť víťazstva v La Lige na posilnenie projektu. V tomto zmysle chápu, že Barcelona je stále v procese výstavby a snahy dostať sa na víťaznú vlnu. Proces, ktorý sa začína najprv víťazstvom v domácej lige a potom návratom k vysnívanej Lige Majstrov v budúcej sezóne. Klub sa v tejto sezóne nevzdáva víťazstva v pohári ani v Európskej lige, ale hlavným cieľom je vyhrať La Ligu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-02-18 10:17:17
Presne toto som písal už pri zostave že xavi mohol dostať ako prioritu ligu a nie EL ....ale tunajšie fórum ktoré všetko vie má svoje múdrosti
2023-02-18 11:02:35
Proč? Protože Xavimu přeplo. Teď hrajeme v lize proti Cádizu a Almeríi, takže ideální příležitost trochu rotovat a dát minuty i jiným hráčům (ví Xavi, že existuje Pablo Torre?). Určitě není ideální příležitost rotovat proti top klubu, který hraje v hodně dobré formě a bojujeme o postup.