FC Barcelona sa dnes v rámci 22. kola španielskej ligy stretne s Cádizom. Tréner aktuálne 16. tímu La Ligy Sergio González sa zúčastnil predzápasovej tlačovej konferencie, kde hovoril o nadchádzajúcom zápase, personálnej situácii oboch tímov, ako aj o postoji svojho mužstva pred súbojom na Camp Nou.

Analýza súpera

"Je to skvelý tím. Vyrovnanosť, ktorú získali a ktorú predtým nemali, je toho najlepším dôkazom. Xavi odvádza veľmi dobrú prácu pri budovaní pevnej Barcelony. Je to tím, ktorý má veľkú schopnosť podmaniť si vás."

Ambície

"Barcelona aj Real Madrid doma prehrávajú maximálne 5 zápasov a my sa musíme uistiť, že jeden z nich bude proti nám. Je to veľmi pekná výzva. Do tohto zápasu pôjdeme bez komplexov, s vedomím, že budeme trpieť, ale aj s vedomím, že ich môžeme potrápiť. Cieľom je, aby museli behať vzadu."

Bojovný Cádiz

"Nie príliš odvážny, ale statočný. To bude kľúčové. Musíte vedieť, kedy ísť dopredu. Musíte brániť, uistiť sa, že si dobre prihrávate, pretože oni dávajú góly, keď získajú loptu."

Zranenie Pedriho

"Jeho absencia by mohla znamenať, že tím bude mať menšie držanie lopty ako zvyčajne. Je kľúčovým hráčom pre pochopenie ich hry, hoci majú aj iných. Je to veľká strata, ktorá berie časť kúzla, ale stále to bude tá istá Barcelona ako vždy."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Zámer na zápas

"Našou myšlienkou je pripraviť sa na zápas a myslieť na našej najlepšej úrovni. Chceme byť odvážni a vytvoriť momenty, v ktorých bude súper behať zozadu. Máme túto osobnosť, pretože sme to ukázali v iných zápasoch a musíme to zopakovať."

Zostava s alternatívami

"Teraz máme pozitívny problém, že máme toľko hráčov na veľmi podobnej úrovni. Znamená to, že máte väčší výber, ale znamená to aj nespravodlivosť. Chápu, že robíme to, čo je pre tím najlepšie, a pre nás je to luxus. Teší nás, že máme takýto problém, že sa zvyšuje úroveň konkurencieschopnosti tímu."

Pokojná situácia

"Sme v dobrom momente a musíme v tom pokračovať. Domáce zápasy boli slušné, ale vždy je čo zlepšovať. Musíme využiť situáciu, pretože to bude ťažké až do konca. Minimum je rovnaké ako vždy - 40 bodov. Čaká nás ešte veľa práce a sme na to pripravení."

zdroj: as.com
foto: twitter/cádiz

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.