V posledných rokoch sa v Barcelone objavuje jeden škandál za druhým. Keď sa zdá, že situácia sa vôkol jedného škandálu utrasie, objaví sa ďalší.

Najnovším škandálom je vyplatenie 1,4 milióna eur Enriquezovi Negreirovi za technické reporty v čase, keď bol bývalý rozhodca podpredsedom Technickej komisie rozhodcov. Barcelona sa bránila argumentom, že všetky veľké kluby majú reporty o rozhodcoch, ale skutočnosť, že tieto správy vypracovala firma podpredsedu CTA, a vyplatené sumy vyvolali mnohé pochybnosti.

V prípade Barcelony však v posledných rokoch vyplávalo na povrch množstvo škandalóznych prípadov. Od úplatkov Josého Luisa Núñeza daňovým kontrolórom v prospech jeho firiem, ktoré sa skončili väzením bývalého prezidenta, cez podpis zmluvy s Neymarom, pre ktorý klub a jeho vedenie prešli dvoma súdnymi konaniami (jedno z nich je stále otvorené), špionážnu kauzu Barçagate, žalobu na vyvodenie zodpovednosti v prípade Joana Laportu, obchod Gerarda Piqueho s RFEF v Saudskej Arábii a najnovšie spory klubu s La Ligou.

Dva súdne spory vyplývajúce z podpisu zmluvy s Neymarom

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2023-02-19 12:33:02
a ktory klub nema škandaly ?