Xavi Hernández nebude mať k dispozícii niekoľko dôležitých hráčov na odvetu 1/16finále Európskej ligy proti Manchestru United. Zápas sa hrá už vo štvrtok na Old Trafford.

Trénerovi Barcelony budú chýbať hráči ako Dembélé, Pedri a Gavi. Prví dvaja sú zranení, zatiaľ čo Gavi sa na stretnutie vykartoval. Všetci traja sú dôležití pre Xaviho formáciu, čo bude mať veľký vplyv na zostavu barcelonského tímu. Otázkou je, akú zostavu Xavi vyskladá vzhľadom na tieto absencie.

Na Old Trafford určite nastúpi 9 hráčov, zatiaľ čo Xavi má dilemu týkajúcu sa dvoch záležitostí. V bránke sa bezpochyby objaví Ter Stegen a v obrane majú isté miesto Jules Kounde, Ronald Araujo a Andreas Christensen. Zatiaľ nie je jasné, kto z prvých dvoch menovaných nastúpi na poste pravého obrancu. V obrane je otázny post ľavého beka a Xavi sa rozhoduje medzi Jordim Albom, Alejandrom Baldem a Marcosom Alonsom.

Zdá sa, že prvý menovaný bude hrať s najväčšou pravdepodobnosťou. V prvom zápase nastúpil v základnej zostave. Albove skúsenosti sú kľúčové, rovnako ako to, čo dáva tímu najmä v útoku. Balde predvádza v tejto sezóne výkony na dobrej úrovni, ale v tomto type zápasu ho hendikepuje jeho mladosť. Marcos Alonso je vzadu istejší, ale v útoku nemá takú hĺbku ako jeho dvaja spoluhráči, hoci Xavi mu v Európe doprial veľa minút.

Ofenzíva

Ďalšie pochybnosti sa týkajú Sergiho Roberta a Ferrana Torresa. A od toho, ako sa Xavi rozhodne, závisí rozostavenie tímu - či Barcelona nastúpi s trojicou alebo štvoricou záložníkov. Prvá možnosť dáva stredu poľa väčšiu konzistenciu a Xavi v dôležitých zápasoch vsádza na štyroch stredopoliarov.

Sergi Roberto podal proti Cádizu skvelý výkon a navyše strelil gól. Po jeho boku môže hrať Busquets, Frenkie de Jong a Franck Kessíe. Ale ak Sergi Roberto odohral proti Cádizu skvelý zápas, Ferran Torres bol potom famózny. Útočník predviedol pravdepodobne svoj najlepší zápas v sezóne a rázne si vypýtal miesto v Xaviho jedenástke. Okrem toho je jasné, že na Old Trafford nastúpia Robert Lewandowski a Rafinha.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-02-21 09:49:24
Ja som určite za 4 záložníkov. Treba eliminovať stred ManU a myslieť hlavne na defenzívu ( ak nedostaneme gól nevypadneme).
2023-02-21 10:19:30
Jak se muze psat, ze je neco jasneho? Vsak u prvniho zapasu taky byl "jasny" christensen v zakladu a jen aby mohl hrat Alonso s Albou, tak se cela obrana prohazela. Nic neni jasne, max tak Lewa a Matts.