Stopér Manchestru United Raphaël Varane sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom proti Barcelone v 1/16finále Európskej ligy. Francúz zdôraznil, že tím sa pod vedením Ten Haga veľmi rozvinul a je pripravený Blaugranas poraziť.

Už máš skúsenosti zo súbojov proti Barcelone. Zapôsobil na teba výkon Manchestru United na Camp Nou? Si presvedčený, že zajtra môžete "dokončiť prácu"?

"Myslím si, že prvý zápas proti Barcelone bol veľmi dobrým stretnutím na najvyššej úrovni. Sú to dva útočné tímy, ktoré chcú vysoko pressovať. Úroveň bola dobrá a bol to pre nás dobrý výsledok. Samozrejme, možno sme mohli v prvom polčase streliť viac gólov, ale celkovo sme na ihrisku hrali s charakterom a osobnosťou, čo je veľmi dôležité. Vieme, ako chceme hrať v druhom zápase, trpezlivo, s disciplínou na ihrisku a vierou. Myslím si, že máme dobrý tím a sme pripravení na túto výzvu."

Ako veľmi by vám dodalo sebavedomie víťazstvo nad takýmto súperom?

"Myslím si, že sme sa za posledný mesiac veľmi vypracovali. Hráme s väčším sebavedomím a atmosféra na Old Trafford bude zajtra elektrizujúca, takže budeme musieť zvládať naše emócie, zostať pokojní a veriť. Myslím si, že ako tím sme sa v poslednom čase veľmi zlepšili a v ďalšej fáze musíme poraziť tímy ako Barcelona, čo je veľká výzva a zároveň skvelá príležitosť."

Ako sa váš tím zmenil v porovnaní s minulou sezónou?

"Myslím si, že v prvom rade je to o sebadôvere. V druhom rade je to o disciplíne. Na taktickej úrovni presne dodržiavame odporúčania, vieme, ako chceme hrať, ako riadiť zápas. V mužstve máme kvalitu a s trochou skúseností a zlepšenou mentalitou sme lepší ako vlani."

Barcelona nebude môcť počítať okrem iných s Pedrim, Gavim či Dembélém. Stavia vás táto skutočnosť a fakt, že budete hrať doma, do úlohy favorita?

"Samozrejme, v kádri majú dôležité absencie, ale Barcelona má široký káder a vie nájsť náhradníkov. Musíme byť pripravení, ich štýl hry bude rovnaký, postavia hráčov, ktorí sú pripravení hrať v takomto zápase. Musíme byť pripravení a hrať rovnako ako v prvom zápase alebo ešte lepšie, aby sme postúpili do ďalšieho kola."

zdroj: YT
foto: twitter/manchesterunited

Diskusia

1 komentár
2023-02-22 17:44:39
Pozor! Elektrina je v dnešnej dobe drahá 😁