Jules Koundé odpovedal na otázky novinárov pred zápasom proti Manchestru United na Old Trafford. Bývalý hráč Sevilly sa domnieva, že v prvom stretnutí s Manchestrom mohol dostať červenú kartu. Francúz zdôraznil, že tím chce urobiť krok vpred a poraziť ťažkého súpera.

Zápas sa odohrá na ťažkom štadióne proti súperovi, ktorý je vo forme. Myslíš si, že ste favoritom?

"Myslím si, že musíme urobiť krok vpred oproti tomu, ako sme hrali na Camp Nou. Opäť sme si pozreli toto stretnutie, musíme lepšie uplatňovať pressing a lepšie prestavať formácie. Súper je veľmi dobrý, teším sa na tento zápas. Urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili."

[Bruno Ballesté, Barça TV] Myslíš si, že zajtrajšie stretnutie bude najmä súbojom defenzívnych formácií?

"Obrana bola pre nás v tejto sezóne kľúčová, teraz nás čaká ďalšia výzva, musíme urobiť krok vpred. Tím zatiaľ reaguje dobre, veríme si a vydáme zo seba to najlepšie."

[Marta Ramón, RAC1] Hovoríš o zvýšení intenzity. Araujo hral v poslednom čase na pravej strane obrany. Ako sa chystáte obmedziť palebnú silu Manchestru?

"Je na trénerovi, aby rozhodol, kde bude každý z nás hrať. Je to o tímovej spolupráci, všetci útočíme a všetci bránime. Prvé stretnutie sme si podrobne rozanalyzovali, každý si bude musieť splniť svoju úlohu. Kiež by sme zajtra videli najlepšiu verziu Barcelony."

[Adria Albets, Cadena SER] Cítite väčší tlak, keď hráte v európskych zápasoch, než v domácich?

"Myslím, že áno. Sú to dôležité súťaže, ale tlak máme radi a akceptujeme ho. Chceme hrať vo veľkých zápasoch. Je to tlak, ktorý nie je negatívny, motivuje nás, stimuluje nás, aby sme podali ešte väčší výkon. Som si istý, že mužstvo sa zajtra postaví na nohy."

[Francesc Latorre, TV3] Myslíš si, že rozhodujúce budú prvé minúty, ako to často býva na anglických ihriskách?

"Je to pravda, očakávame, že obrana zohrá kľúčovú úlohu. Budeme maximálne odhodlaní, budeme hrať intenzívne. Vieme, že je to skvelý súper a začiatky zápasu sú vždy dôležité, aj keď nie rozhodujúce. Musíme veriť, že tento súboj začneme dobre."

[Sport] Myslíš si, že tomuto tímu chýbajú skúsenosti v takýchto zápasoch?

"Neviem, možno v určitých typoch situácií by to mohla byť pravda, napríklad v súvislosti so zvládnutím stretnutia, konkrétneho polčasu. V prvých 20 minútach druhého polčasu sme hrali od bránky k bránke. Nechceme sa dostať do takýchto situácií, máme v úmysle riadiť stretnutia. Niekedy nedodržiavame plán na konkrétny zápas dostatočne, nie je to o nedostatočnom nasadení, ale o malej skúsenosti, potrebujeme sa učiť. Zajtra nás čaká ťažký súper a budeme mať ďalšiu šancu ukázať náš rozvoj v európskych pohároch. Mužstvo je veľmi motivované."

[Helena Condis, Cadena COPE] Nebol si tu, keď Barcelona utrpela v Európe senzačné prehry - bude prípadné víťazstvo určitým dôkazom zmeny v tomto smere?

"Nemám pocit, že by sme týmto spôsobom museli niečo dokazovať. Chceme postúpiť do ďalšieho kola, hráme proti skvelému tímu, skvelým hráčom na historickom štadióne. A to je všetko. Chceme dosiahnuť náš cieľ, ktorým je víťazstvo v týchto zápasoch."

[Anglický novinár] Erik Ten Hag povedal, že si mal dostať červenú kartu v prvom zápase po strete s Rashfordom. Máš pocit, že ťa v tejto situácii 'zachránili'?

"[Koundé odpovedá na posledné 3 otázky plynulou angličtinou; pozn. red.] Pre mňa je to situácia 50 na 50. Bol tam kontakt, ale bol veľmi ľahký a rozhodca sa rozhodol nedať mi červenú kartu. Nemám pocit, že sa mi to prepieklo, bolo to rozhodnutie rozhodcu. Myslím si, že som mohol byť vylúčený z ihriska, bola to situácia 50 na 50, ale nestalo sa tak, a to ma, samozrejme, teší."

[Anglický novinár] S Manchestrom si sa už stretol. Je ich súčasný tím iný ako ten spred niekoľkých sezón?

"Áno, jednoznačne, je to úplne iný tím. Teraz sú veľmi dobre organizovaní, sú silní v súbojoch, majú veľkú silu v útoku. Keď som sa s nimi stretol ako hráč Sevilly, vyzerali inak. V anglickej lige odvádzajú dobrú prácu, sú veľmi dobrým tímom. Bude to veľká bitka."

[Anglický novinár] Proti Marcusovi Rashfordovi si už hral, dokáže útočiť z mnohých miest na ihrisku. Aké ťažké je brániť proti takémuto hráčovi?

"Je to veľmi priamočiary hráč, dokáže veľa vecí, je veľmi rýchly. Dokáže veľmi dobre využívať priestor. Hrať proti takýmto hráčom je vždy veľká výzva, ale teším sa na to. Nie je to však len o ňom, majú skvelý celý tím. Pokúsime sa blokovať možnosť využiť jeho prednosti."

zdroj: YT: FC Barcelona
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-02-22 20:41:16
S Man City?
2023-02-22 21:20:46
Dolezite je, aby sme vydrzali bez ujmy prvych patnast dvadsat minut a aby si kanonier kunde nechal strelecke kopacky doma ....? 😄