Keď sa už zdalo, že Barcelona ide do vyraďovacieho súboja Európskej ligy proti Manchestru United v dobrom momente, Xavi sa rozhodol urobiť niekoľko zmien v kádri, ktoré mali nakoniec obrovský vplyv na výkon tímu.

Tréner vynechal Andreasa Christensena na úkor Marcosa Alonsa, zatiaľ čo Alejandra Baldeho nahradil na ľavom kraji obrany Jordi Alba. Kým prvý menovaný strelil úvodný gól zápasu, presunutie Julesa Koundeho do stredu obrany spolu s neschopnosťou Alonsa držať krok s Marcosom Rashfordom znamenalo, že Barcelona po väčšinu zápasu nestíhala za hráčmi United.

Aby toho nebolo málo, Gavi dostal tretiu žltú kartu v sezóne na európskej pôde, čo znamená, že dnešnú odvetu vynechá. Katalánci sa musia zaobísť aj bez zraneného Pedriho. Z vyššie spomenutých dôvodov má Xavi čo robiť, aby vyskladal konkurencieschopnú zostavu.

Na mieste ľavého krídla vznikla v tíme obrovská diera a podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo by Xavi mohol v tomto kľúčovom zápase využiť aj Jordiho Albu ako ľavého krídelníka. Denník tvrdí, že zatiaľ čo skúsený obranca nastúpi v útoku, úlohou Alejandra Baldeho bude vykrývať priestor na poste ľavého obrancu. Obaja si samozrejme v priebehu zápasu môže meniť úlohy.

Je to určite zaujímavá taktika a zdá sa, že ide o pokus zdvojiť krídlo proti ofenzíve United. Mohlo by to však znamenať aj to, že Alba bude zbiehať aj dovnútra ako pomocný stredný záložník, zatiaľ čo Balde bude plniť úlohy pri postrannej čiare. Xavi tak bude môcť zrkadliť systém 3-2-2-3, ktorý používa s Gavim nasadeným na krídle, ktorý sa ale zasúva do útoku, aby vytvoril útočné duo v strede poľa spolu s Pedrim.

Albov prehľad a centre z kraja ihriska tiež znamenajú, že Barcelona bude mať k dispozícii ďalšieho tvorcu, ktorý bude nabíjať Robertovi Lewandowskemu. Okrem toho kapitán Barcelony v posledných sezónach ukázal, že vie strieľať góly. Hviezdne zakončenie predviedol v zápase proti Seville, keď mu Franck Kessie prihral na úvodný gól. Nechajme sa však prekvapiť, ako to Xavi namieša na dnešnú odvetu proti United.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-02-23 09:17:39
mozno som chory, nevyspany alebo jebnuty ale podla mna to az tak zly napad nie je...
2023-02-23 10:14:50
urcite lepsie, ako fati