Xavi Hernández dnes musí experimentovať, pretože nemá na výber. Pedri s Dembélém sú zranení a Gavi suspendovaný. Madridský denník AS tvrdí, že tréner Barcelony si na dnešok nachystal prekvapenie.

Tréner Barcelony chce takýmto spôsobom prekvapiť zverencov Erika ten Haga. Denník tvrdí, že v tíme je aktuálne 9 istých hráčov do základu. Lewandowski sa objaví v útoku, zatiaľ čo Raphinha mu bude vypomáhať na pravej strane. V strede poľa ma isté miesto Frenkie de Jong. Aj obrana je podľa všetkého jasná - Christensen, Koundé a Araujo si zahrajú od úvodu a v bránke sa objaví Ter Stegen.

Sergio Busquets sa práve vrátil po zranení a tiež zaujme miesto v jedenástke v defenzívnom strede poľa, zatiaľ čo Franck Kessie mu bude pomáhať v obranných povinnostiach. Posledná dvojica miest je však otázna. Alejandro Balde je určite možnosťou na poste ľavého obrancu, ale Jordi Alba by mohol byť tiež použitý v tejto úlohu, aby poskytol kreatívu v ofenzíve.

Ďalšou možnosťou by mohlo byť využitie Jordiho Albu alebo Sergiho Roberta na ľavom krídle. Ferran Torres je po skvelom výkone proti Cádizu tiež jednou z možností, zatiaľ čo Ansu Fati by mohol predstavovať ďalšiu alternatívu pred bránkou. Torres proti Cádizu predviedol 10 driblingov a vytvoril 5 šancí, ale hral na svojej obľúbenej pozícii na pravej strane. Roberto medzitým skóroval a asistoval pri víťazstve 2:0, ale opäť si zahral na pozícii stredného záložníka.

Obaja však majú svoje pre a proti. Torres sa postaví proti Aaronovi Wan-Bissakovi, ktorý je výborným obrancom 1v1, ale často má problémy s bránením nabiehajúcich hráčov, čo Španielovi nahráva do karát. Na druhej strane, Roberto by mohol dodať do stredu poľa potrebný pokoj. Mohol by pomôcť pri držaní lopty a plnení defenzívnych úloh, pričom by mohol pokračovať v Xaviho systéme 3-2-2-3, najmä ak Balde nastúpi ako ľavý obranca.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-02-23 17:51:25
god save our souls
2023-02-23 17:56:36
Univerzál nastúpi v bráne?