Robert Lewandowski sa pre Viaplay vyjadril k vypadnutiu FC Barcelona z Európskej ligy. Poľský útočník okrem iného uviedol, že ak by Barça hrala v Lige majstrov v súčasnej forme, nevypadla by zo skupinovej fázy.

[Viaplay] Je toto vypadnutie veľkým otáznikom nad Xaviho projektom?

"Nie. V prvom rade, keď som sem prichádzal, vedel som, že je potrebná trpezlivosť. Nie je to tak, že všetko bude fungovať. Ak by sme porovnali našu hru teraz s tým, čo sme hrali v Lige Majstrov, keby sme hrali takto aj vtedy, asi by to vyzeralo úplne inak a my by sme pokračovali v Lige Majstrov. Problémy, ktoré sme vtedy mali, sa prejavili najmä v Lige Majstrov. Nečakal som, že za mesiac, dva alebo šesť mesiacov sa tento tím zmení tak, že všetko bude fungovať tak, ako má. Máme mladý tím, ktorý sa vyvíja, ktorý prechádza touto premenou a každý mesiac to môžete vidieť. Samozrejme, uvedomujeme si, že v takomto zápase, ako bol dnešný, ešte niečo chýba, ale úroveň, kvalita a zručnosť hráčov určite neboli na štvrtok večer, ale na utorok a stredu. Musíme sa poučiť z toho, čo sa nám nepodarilo, a napraviť to v La Lige a pohári."

zdroj: Viaplay
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-02-24 09:51:16
Lewa potrebuje vpredu tvorcu čo mu bude nahrávať na góly každý zápas kalibru Messiho. Na veľké hovno tam mať takého strelca keď sa k nemu väčšinou lopta nedostane. Xavi dobre vedel prečo chcel Bernarda v lete, ale je drahý. Messi-Lewa hoc len na rok, dva koľko by odohrali by boli top duo. Ešte to doplniť Dembelem na krídle a útok by podľa mňa fungoval ako švajčiarske hodinky.
2023-02-24 11:54:56
Pedri Gavi Dembele bolo to cítiť že nehrajú a kto tu píše že Messiho tu už nechcú tak včera to bolo jednoznačne vidieť že Messi tu strašne chýba žiadna akcia ani prihrávka na Lewu