Španielske médiá odhaľujú reakcie a postoje hráčov po prehre s Manchestrom United, po ktorej vypadli z Európskej ligy. Hráči Blaugranas priznávajú, že sú sklamaní, ale dobre si uvedomujú, čo je v tejto sezóne prioritou. Podľa AS prebehli okrem iného aj rozhovory medzi Xavim a Joanom Laportom a Lewandowskim a Ansu Fati.

"V lietadle pri návrate z Manchestru do Barcelony bolo sklamanie evidentné, ale nie také veľké ako pri predchádzajúcich prehrách v Európe. Neuskutočnili sa žiadne stretnutia alebo krízové porady medzi prezidentom a osobami zodpovednými za futbalovú oblasť alebo medzi prezidentom a trénerom. Nikto v klube nemal pocit veľkej prehry, hoci úder, športový aj finančný, bol ťažký," píše katalánsky denník Sport.

Klub má navyše podľa denníka pocit, že so súčasnou obrannou formáciou by sa vyhol vypadnutiu z Ligy Majstrov a s Pedrim, Gavim a Dembélém aj z Európskej ligy a že v dvojzápase proti Manchestru si tím zaslúžil viac. Podľa denníka sa hráči ani štáb neobávajú, že by táto prehra negatívne ovplyvnila mentalitu, a zdôrazňujú, že najdôležitejšie je teraz ligové prvenstvo, ktoré si už nemôžu nechať uniknúť.

Vypadnutie z Európskej ligy vnímajú ako príležitosť sústrediť všetko úsilie na domácu súťaž. Navyše, optimistické je, že ďalšie ligové kolo by mohlo byť skvelou príležitosťou na navýšenie náskoku v ligovej tabuľke: V prípade priaznivých výsledkov by sa náskok Blaugranas pred Realom mohol zvýšiť až na 10 či 11 bodov.

Dozvuky odvety s United prezentuje aj Javi Miguel z madridského denníka AS na Twitteri aj na stránkach svojho denníka. Miguel, ktorý má dobré kontakty v šatni Barcelony, napísal: "Ak si niekto myslí, že toto vypadnutie ovplyvní šatňu, nemá predstavu o prioritách tímu v tejto sezóne: Liga, vyradenie Realu Madrid z Kráľovského pohára a pohárový triumf. Víťazstvo trojnásobnej 'domácej' koruny ako prvý krok na potvrdenie zmeny cyklu".

Na stránkach AS zasa novinár odhalil krátky rozhovor medzi Xavim a Joanom Laportom. - "Momentálne si ešte nemôžeme dovoliť bojovať o všetko," povedal vraj tréner prezidentovi a poznamenal, že tímu chýba prirodzený pravý obranca a náhradníci Sergio Busquets a Roberto Lewandowski.

Ako píše Javi Miguel, v šatni došlo aj k rozhovoru medzi Robertom Lewandowskim a Ansu Fatim. Druhý menovaný to "schytal" za to, že vo výhodnej situácii po centri Ferrana "zobral loptu" Poliakovi z hlavy - v tejto sezóne nie prvýkrát. Poliak vraj na rovinu upozornil mladíka, že by si mal na takéto situácie dávať väčší pozor. Ansu mal zasa odpovedať, že Lewandowskeho nevidel a myslel si, že je v dobrej pozícii na zakončenie, ale priznal, že jeho pokus bol veľmi nevydarený.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-02-24 19:45:04
Ale kdeže, mohli sme bojovať o všetko. Nemuseli sme si vyberať liga alebo EL. Sklamanie nie je pre nich veľké, lebo si už na to zvykli. Vypadnúť 2x posebe z EL, no gratulujem.
2023-02-24 19:48:24
Je pravda, že jsem si taky hned po té sanci říkal, že to už je poněkolikáté co Ansu a Lewa si vzájemně lezou do prostoru respektive spíš Ansu to táhne do středu a tam si pak překáží. Nejsou moc kompatibilní a snad to zlepší..