Tréner Almeríe Rubi na tlačovej konferencii pred zápasom proti Barcelone hovoril o forme svojho tímu a o rozpoložení súpera. Podľa 53-ročného trénera je ťažké poraziť mužstvo, ktoré sa jasne sústredí na víťazstvo v lige.

Nabité batérie

"Tímy, ktoré majú o niekoľko prehier viac ako ostatné, sa rýchlo resetujú. Samozrejme, musíte analyzovať, aby sa určité veci neopakovali, ale musíte sa aj resetovať. Každý zápas je nový a začína sa od nuly. Je pre nás ťažké vyhrávať, ale schopnosť rýchlo prekonať prehry nám umožňuje opäť vyhrať alebo sa k tomu priblížiť."

Výzva

"Barcelona prehrala len jeden ligový zápas, a to na Bernabéu, ale nastúpiť na ihrisko s mentalitou, že ich nemôžeme poraziť, nás nikam neposunie. V šatni veríme, že môžeme vyhrať a že je to dobrý deň na zlepšenie obrazu z predchádzajúceho kola. Nepochybujem o tom, že uvidíme veľmi konkurencieschopnú Almeríu."

Šance

"Je to skvelý tím so skvelými hráčmi a veľmi dobre trénovaný. Problémom týchto tímov je, že si vždy a rôznymi spôsobmi nájdu medzery. Keby na vás útočili jedným alebo dvoma spôsobmi, bolo by oveľa jednoduchšie to kontrolovať. Ak ich necháme behať, zabijú nás po protiútokoch; ak nebudeme hrať dobre vzadu a nezatvoríme tam priestory, nájdu si koridory v strede; ak nebudeme koncentrovaní, skórujú po štandardnej situácii... Je to náročné, ale to neznamená, že ak vyhráme, nemôžeme byť o týždeň v najlepšej forme. Musíme byť veľmi kompaktní, pracovať pri pressingu, vidieť, kedy hráme viac nakrátko a kedy na dlhé prihrávky.... Musíme robiť dobré rozhodnutia. Ak budeme mať zlú chvíľu, zabijú nás. Musíme byť v plnom nasadení po celých 90 minút, až do smrti, a nikdy nestratiť srdce, ani na sekundu, nech sa deje čokoľvek."

Najlepší tím v lige

"Dva najlepšie tímy sú Real Madrid a Barcelona, o tom niet pochýb. Mám pocit, že Barcelona je tento rok veľmi priama a veľmi sa sústredí na ligu, pretože ju už dlho nevyhrala. Keď sa tieto veľké tímy tak veľmi sústredia na konkrétny pohár, je veľmi ťažké ich prekvapiť. Real Madrid sa možno viac sústredí na iné veci."

Defenzíva Barcelony

"Z externého pohľadu mám pocit, že jednou z jej tohtoročných charakteristických čŕt je to, že všetci tvrdo pracujú v obrane a všetci tlačia s maximálnou intenzitou. To je zlepšenie Barcelony. Máte trochu nižšiu technickú úroveň, a ak vás neustále tvrdo tlačia, aj keď netlačia dobre, môžu získať loptu späť. Barcelona sa v posledných rokoch veľmi rozvinula, kombinuje "krátku" a "dlhú" hru, a to aj z hľadiska štandardných situácií. Vidíme akcie, ktorých predtým nebolo toľko."

zdroj: as.com
foto: twitter/almería

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.