Tréner FC Barcelona si na tlačovej konferencii po prehre s Almeríou nedával servítku pred ústa a otvorene vyhlásil, že Katalánci podali v prvom polčase najhorší výkon sezóny.

Posledné štyri vypadnutia z európskych pohárov boli spojené so zlými výsledkami v po sebe nasledujúcich zápasoch v lige. Obávaš sa nedostatočnej reakcie tímu v takomto momente, po remíze veľkého rivala?

"Mám dosť veľké obavy. Bol to moment, keď sme mali urobiť možno nie posledný, ale veľmi dôležitý krok. Pre túto prehru neexistuje žiadne ospravedlnenie. Nemali sme dostatočnú intenzitu, túžbu po víťazstve. Mám z toho obavy. Vždy sa dá prehrať, ale takýmto spôsobom... Nemám pre to vysvetlenie. Ospravedlňujem sa fanúšikom. Premrhali sme zlatú príležitosť. Ak chceme vyhrať túto ligu, musíme zmeniť náš prístup, nevyhrali sme ju už tri roky... Musíme zmeniť čip. Ak chceme vyhrať La Ligu a Copa del Rey, veľa vecí musí vyzerať inak."

[Marta Ramón, RAC1] Ako si vysvetľuješ túto nedostatočnú reakciu, málo zodpovedajúceho prístupu?

"Nie, nie, nie je to o prístupe. Chceli sme vyhrať. Musíme však preukázať viac odhodlania. Dnes bol ideálny deň na to, aby sme nezakopli. Nie je to o tom, že by sme niekoho obviňovali, chyba je moja, ja som za to najviac zodpovedný. Zlyhali sme, ospravedlňujem sa za to fanúšikom. Musí prísť sebakritika. Triumf v tejto lige nás bude stáť veľa."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ako si vysvetľuješ, že keď príde taká veľká príležitosť takmer si zabezpečiť triumf v lige, tímu chýba intenzita?

"Almería hrala ako o život. Chýbala nám tá intenzita, vášeň vyhrať stretnutie. V druhom polčase, v poriadku, to bolo trochu iné, ale bolo už neskoro. Súper výborne bránil, najmä lopty po centroch, mal dvoch efektných stopérov. Súperili a my sme to v prvom polčase nerobili. Teraz musíme byť sebakritickí a vymeniť čip zajtra ráno, opäť."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Vypadli ste z Ligy Majstrov a Európskej ligy, ale ste teraz najviac sklamaní, vzhľadom na to, že ste mali zlatú príležitosť?

"Áno, z prvého polčasu áno. Z druhého polčasu nie. V druhom polčase sme sa snažili, snažili sme sa všetkými možnými spôsobmi, ukázali sme vieru. Prvý polčas nebol správny, som nahnevaný. Bolo to našich najhorších 45 minút v sezóne."

[Adria Albets, Cadena SER] Dnes si dostal piatu žltú kartu v sezóne. Myslíš si, že ti ich rozhodcovia dávajú príliš ľahko?

"Nie, nie, je to moja chyba. Súperím, často sa mi stáva, že protestujem, aj keď by som nemal. Je to súčasť hry, rovnako ako žlté karty. V ďalšom zápase už nenastúpim a hotovo."

[Helena Condis, Cadena COPE] Spomínal si ďalšiu zmenu čipu, je to vaša druhá prehra v celej sezóne La Ligy. Ako môžeš teraz pozdvihnúť mužstvo vzhľadom na duel s Realom Madrid na Santiago Bernabéu?

"Otrasieme sa, budeme musieť bojovať, ale nebude to ľahké. Takto ligu nevyhráme, bude nás to stáť veľa. Rovnako ako nás stálo víťazstvo v Superpohári, v ktorom sme boli oveľa lepší ako Real. Budeme súperiť s tímom, ktorý je aktuálnym ligovým a európskym šampiónom. Sme Barça, ale bude nás to stáť veľa. Musíme ukázať viac vášne, intenzity... Najmä v prvom polčase nám chýbal rytmus."

[Laura Brugues, TV3] Povedal si, že vám chýbala túžba. Po prehre na Bernabéu v prvej časti sezóny si vyhlásil, že máte pred sebou veľa tvrdej práce. Ako kvalifikuješ dnešnú prehru?

"Pre mňa je to veľké sklamanie, pretože dnes sme nemali zakopnúť. Je to najmä o prvom polčase, v druhom sme sa už snažili, hráči ukázali vášeň vyhrať. Prvý polčas bol najslabší v tejto sezóne."

[The Athletic] Chcel som sa opýtať na Pabla Torreho, ktorý v poslednom čase veľa nehral. Ako môže pomôcť tímu a ako ho hodnotíš?

"Pablo je alternatívou, rovnako ako Angel. Ku koncu hral v útoku, keď sme zmenili systém. Išli sme až do konca. Pablo hral dobre, centroval, hľadal vzájomnú súhru s Robertom. Hľadali sme rôzne možnosti, ale nevyšlo to."

zdroj: YT La Liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2023-02-26 22:08:36
Žádná omluva nepomůže !!!!
2023-02-26 22:18:22
Nechceli sme hrať Europu lebo liga je priorita, šetrili sme hráčov proti United, lebo liga priorita a potom prehra s tretím tímom od konca. Voľačo tu nieje v poriadku a tento tím je odpísaný. Lavička je tam katastrofalna, Xavi keby mu zrušili možnosť striedania tak s Guardiolom sa opiju jak dela od radosti