Barcelona nedokázala využiť zakopnutie Realu Madrid v boji o titul v La Lige, keď v nedeľu večer nečakane prehrala 1:0 na pôde UD Almería. Blaugranas mali príležitosť navýšiť svoj náskok na čele tabuľky na 10 bodov, ale v zápase im chýbala ostrosť a intenzita, a El Bilal Toure nakoniec Almeríi vystrieľal nečakané víťazstvo.

Katalánsky denník Sport informuje, že tréner FC Barcelona bol po prehre svojich zverencov s Almeríou, ktorá hrá o záchranu v lige, mimoriadne nahnevaný a svojim hráčom to dal patrične najavo. Tréner po zápase neskrýval svoje rozhorčenie z výkonu Barcelony a na pozápasovej tlačovke uviedol, že to bol najhorší zápas Barcelony v tejto sezóne.

Vzhľadom na to, že Barcelona nastupovala na zápas po prehre s Manchestrom United v Európskej lige UEFA, Xavi sa snažil o to, aby mužstvo rázne zareagovalo. To, čo sa však stalo v zápase proti Almeríi, vôbec nevyzeralo ako reakcia, ktorú by Xavi od svojich zverencov očakával. 

Barcelona mala včera veľmi veľké ťažkosti vytvoriť si nejakú rozumnú gólovú príležitosť a po tom, čo sa Almería po góle Tourého stiahla do obrannej ulity, Blaugranas si s týmto betónom nedokázali vôbec podariť. Je len prirodzené, že tréner bol nahnevaný na to, ako sa veci vyvíjali v zápase, ktorý mala Barcelona pomerne ľahko vyhrať.

Katalánci tak premrhali úžasnú príležitosť navýšiť náskok pred Realom Madrid na 10 bodov a miesto toho zaznamenali 2 prehry v rade v priebehu jedného týždňa, čo hráčom na psychike určite nepridá. Teraz ich čaká semifinále Copa del Rey proti Realu Madrid a následne dôležitý súboj proti Valencii v lige. No bez vykartovaného Gaviho, zranených Pedriho a Dembélého a dokonca aj Xavi nemôže byť lavičke, pretože včera videl svoju piatu žltú kartu v sezóne.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2023-02-27 09:53:35
No uvidíme štvrtok co chlapci ukážu proti Madridu
2023-02-27 10:34:33
Toto sa nestalo prvý krát...