Tréner Almeríe Rubi na pozápasovej tlačovej konferencii s Barcelonou priznal, že o reportoch od bývalého podpredsedu Technickej komisie rozhodcov nič nevedel, hoci pre katalánsky klub pracoval počas sezóny 2013/2014. Rubi vysvetlil, ako sa jeho tímu včera podarilo zastaviť Blaugranas.

Nové rozostavenie

"Vždy, keď som hral proti Barcelone, hral som s dvoma útočníkmi, ako v prvom zápase, v rozostavení 5-3-2, s Ramazanim a Baptistaom. Musíte pokryť Busquetsa a dvoch stopérov. Rozhodli sme sa nebrániť s piatimi obrancami, aby jeden hráč pomohol pokryť ich ľavé krídlo, ktoré je silné bez ohľadu na to, kto hrá. Chceli sme tiež udržať De Jonga ďaleko od našej brány."

Zlepšenie na domácej pôde

"Futbal vám umožňuje byť jeden deň veľmi dobrý a na druhý deň veľmi slabý. Mužstvo však zvyčajne malo takúto tvár v zápasoch na výjazde, ale bez dnešného šťastia. Plán nám vyšiel veľmi dobre. Ak si mám vybrať, radšej budem silný doma a nevyspytateľný vonku, ako silný vonku a nevyspytateľný doma, pretože môžete fanúšikom urobiť radosť."

Defenzíva

"Ely a Babić boli výborní. Celé mužstvo hralo na vysokej úrovni. Chcem zdôrazniť, že na to, aby sme odohrali taký zápas ako dnes, musí celá jedenástka pracovať zversky. To sme aj urobili. Na defenzívnej úrovni to bol od všetkých hráčov kompletný zápas."

Povesť

"Nikdy sa neskrývam po zlom zápase. Nemám výčitky svedomia a poviem, keď sme si počínali zle. Bolo dôležité, aby sme bez ohľadu na výsledok vyšli z tohto zápasu posilnení kvôli imidžu. Konečne sme si uvedomili, že môžeme vyhrať nad akýmkoľvek tímom. Stálo nás to veľa, ale dosiahli sme to."

Sebavedomie

"Mužstvo nabralo sebavedomie po poslednej prehre. Na to, aby ste porazili Barcelonu, je potrebné šťastie, ale tímu neberiem zásluhy. Všetko sme vykonali celkom dobre."

V relácii Carrusel Deportivo rozhlasovej stanice Cadena SER sa Rubi zmienil aj o škandále okolo platby Barcelony Negreirovi. Tréner Almeríe bol v sezóne 2013/2014 asistentom Tata Martina v Barcelone, ale priznal, že nevidel správy, za ktoré mal bývalý podpredseda Technickej komisie rozhodcov dostať od klubu peniaze: "Nie som si vedomý týchto správ. Podľa môjho názoru sa všetky tímy tak či onak snažia dostať čo najbližšie k rozhodcovskej skupine. Nebuďme demagogickí, všetci sa snažia vytvoriť si empatiu so svojím klubom. Ten, kto tvrdí, že nie, tomu neuverím, pretože v každom klube je nejaká postava, niektorí majú delegáta [vedúci tímu; pozn. red.], ktorý je niečí priateľ, iní niekoho iného.... Každý sa chce priblížiť k rozhodcom. Rozhodcovia dávajú zo seba maximum a neexistuje, že by rozhodca vyhral alebo prehral."

Rubi tiež verí, že Barcelona je stále favoritom na prvenstvo v lige: "Za normálnych okolností majú na to dobré predpoklady. Vzhľadom na to, že nebudú hrať v Európe, bude ťažké, aby im titul unikol."

zdroj: as.com Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.