Ešte pred týždňom sa zdalo, že Barcelona pristúpi k súboju s Valenciou v 24. kole La Ligy vo výbornej dispozícii, najmä preto, že Los Che sa zmietajú v ťažkej kríze. No Barcelona pritom nielenže prehrala posledné dva zápasy, ale pred týmto súbojom má aj obrovské problémy v kádri.

Všetci v Barcelone už myslia na nadchádzajúce Classico, ale o niekoľko dní neskôr sa Katalánci stretnú s Valenciou a v tomto stretnutí bude personálna situácia tímu ešte zložitejšia. Okrem zranených Roberta Lewandowskeho, Pedriho a Ousmaneho Dembélého nebude môcť hrať ani Raphinha. Brazílčan dostal vo včerajšom zápase proti Almeríi piatu žltú kartu v ligovej sezóne, takže na duel s Los Che bude suspendovaný. To výrazne komplikuje situáciu v útoku, keďže momentálne nie sú Xavimu k dispozícii Lewandowski, Dembélé, Raphinha a Ansu Fati. Uvidíme, či sa posledný menovaný stihne uzdraviť na ďalšiu ligovú konfrontáciu, no jeho forma je aj tak nepresvedčivá. Pri negatívnom vývoji udalostí sa môže stať, že Xavi bude môcť z útočníkov prvého tímu využiť iba Ferrana Torresa. V takejto situácii by sa v základnej zostave mohol ocitnúť aj Angel Alarcon.

To však nie je jediná absencia v barcelonskom tíme na zápas proti Valencii. Hrať nebude môcť ani Gavi kvôli piatej žltej karte, ktorú dostal vo včerajšom zápase. Po zranení Pedriho to predstavuje ďalšie oslabenie v strede poľa. Xavi má v tejto formácii k dispozícii Sergia Busquetsa, Frenkieho de Jonga, Francka Kessiého alebo Sergiho Roberta, ale najmä poslední dvaja menovaní nedokážu nahradiť svojich mladších spoluhráčov. Možno dostane šancu Pablo Torre.

Piatu žltú kartu za vylúčenie v zápase proti Valencii dostal aj... Xavi. Tréner Barcelony nebude môcť v stretnutí s Los Che sedieť na lavičke, čo je ďalšia nepríjemnosť, hoci sa dá predpokladať, že tréner bude posielať pokyny na ihrisko prostredníctvom svojich asistentov. Za zmienku stojí, že Valencia po sérii katastrofálnych výkonov a prepustení Gennara Gattusa najala Rubena Baraja a ten vo svojom druhom zápase na trénerskej stoličke porazil skvelý Real Sociedad 1:0. Valencia preto pristúpi k súboju s Barcelonou v o niečo lepšej nálade po tom, čo preťala katastrofálnu sériu bez víťazstva v La Lige od 10. novembra.

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-02-27 15:29:16
Netreba dostat gol a jeden nejako dame,dotlacime loptu do brany😁
2023-02-27 16:23:21
xavi na lavičke nevie, čo je disciplína, tak ako by to mal vedieť napríklad gavi, ktorý kope ako besný kôň, raphinha, ktorý sa ustavične háda s rozhodcom, podobne ako alba, či busi, ktorý -- keď nestíha, a nestíha sústavne -- fauluje úplne bez rozumu -- jasné, že potom chýbajú