Barcelona počas víkendu prehrala s Almeríou a prvýkrát od októbra nedokázala v zápase skórovať. Xaviho tím nevyužil šancu navýšiť svoj náskok pred Realom Madrid, pričom Los Blancos stiahli na Blaugranas jeden bod. Barça vyzerala zle po fyzickej aj psychickej stránke.

Stretnutie s Almeríou možno pokojne považovať za najhorší zápas Barcelony v tejto sezóne. Bola to len šiesta prehra Barcelony v aktuálnej sezóne a včerajšiemu stretnutiu môže konkurovať snáď len prehra s Bayernom na Camp Nou 0:3. Kým však Bavori sú jedným z najsilnejších tímov v Európe, Almería zaznamenala tri prehry v rade, v ktorých inkasovala 11 gólov, vrátane až 6 proti Girone. V celej La Lige len Elche inkasovalo viac gólov (48) ako Rubiho tím (40).

Sklamanie je o to väčšie, že Barcelona mohla po remíze Realu s Atléticom zvýšiť svoj náskok pred druhým tímom tabuľky na 10 bodov. Medzitým Real stiahol na Xaviho tím jeden bod. Jediným pozitívom zostávajú výpočty katalánskeho denníka Sport, ktorý prezentoval, že od sezóny 1995/1996 neprišiel o titul žiadny tím s náskokom 7 bodov po 23. kole.

O slabom výkone Barcelony svedčí viacero štatistík. Barcelona po prvý raz od spomínaného duelu s Bayernom 26. októbra nestrelila gól. Na druhej strane, v La Lige si v prvom kole aktuálnej sezóny udržalo čisté konto proti Kataláncom iba Rayo (0:0). Barcelona navyše zaznamenala na štadióne Power Horse iba jednu strelu na bránu a to zásluhou Angela Alarcona v 81. minúte. Blaugranas chýbala akákoľvek myšlienka ako hrať a početné centrované lopty (47-krát) neboli príliš presné (19%). Podľa štatistík Opta, Barcelona od sezóny 2005/2006 nezaznamenala toľko centrovaných lôpt v zápase na výjazde. Za zmienku stojí aj fakt, že v tejto ligovej sezóne je to len tretíkrát, čo Barça ako prvá inkasovala gól. Absencia poriadnej odpovede je ďalším negatívnym aspektom tímu. V roku 2023 je to prvýkrát, čo Katalánci dostali gól už v prvom polčase.

V stretnutí s Almeríou bolo veľa znepokojujúcich náznakov, pričom Barcelona vyzerala zle v každom hernom aspekte. Vypadnutie z Európskej ligy po súboji s Manchestrom United zanechalo stopy na tíme, ktorému v Andalúzii chýbalo sebavedomie. Stojí za zmienku, že v minulej sezóne to bol podobný príbeh. Prehra s Eintrachtom sa odrazila aj v La Lige, kde Barcelona podľahla Cádizu. Xaviho tím teraz bude musieť po dvoch prehrách v rade odpovedať, aby náskok zostal rovnaký až do El Clásica, ktoré sa uskutoční 19. marca.

Problémy sa však naďalej hromadia. Včera sa objavili správy o zranení Roberta Lewandowskeho, Pedri a Dembélé sa stále zotavujú a Gavi si nezahrá v najbližšom ligovom zápase. Poliakovi v poslednom čase chýbala v La Lige efektivita (2 góly v 8 stretnutiach) a celkovo podával slabé výkony, no neexistuje záruka, že hráč, ktorý ho nahradí, ukáže niečo viac. Na povrch totiž vyplávali nedávne problémy Barcelony s príliš úzkym kádrom. Náhradníci za kľúčových hráčov Franck Kessíe, Sergi Roberto, Marcos Alonso, Eric García, Ansu Fati či Ferran Torres v tejto sezóne nepodávajú adekvátne výkony. Ďalším znepokojujúcim znakom bola slabšia intenzita hráčov Blaugranas. Zostáva dúfať, že to bol len dôsledok náročného súboja s Manchestrom. V opačnom prípade by Barcelona mohla mať v nasledujúcich týždňoch veľké problémy.

zdroj: Opta sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-02-28 08:57:17
Trocha hysterie.
2023-02-28 09:02:49
skôr realita, ako následok chaosu v celom klube