Počas uplynulého víkendu Barcelona utrpela šokujúcu prehru 1:0 na pôde UD Almería v La Lige. Vzhľadom na bezchybnú formu v lige a problémy súpera v tabuľke boli Blaugranas v tomto zápase obrovským favoritom.

Na štadióne Power Horse to však dopadlo úplne inak, Katalánci prehrali a Xavi označil výkon svojich zverencov za najhorší v sezóne. Prehra zároveň znamenala, že Katalánci premárnili skvelú príležitosť zvýšiť svoj náskok na čele tabuľky La Ligy na desať bodov, keďže v sobotu Real Madrid remizoval s Atléticom.

Tréner FC Barcelona mal po zápase zlú náladu, čo je prirodzené vzhľadom na to, ako sa veci vyvíjali. Podľa Ferrana Martineza z denníka Mundo Deportivo však Xavi včera počas tréningu oslovil svojich hráčov a adresoval im dôležitý odkaz, aby sa pokúsil motivovať mužstvo po nedeľňajšom neúspechu.

Odkaz od klubovej legendy bol stručný a jasný: "Nachádzame sa v kľúčovom momente sezóny a musíme obnoviť našu vášeň." Bolo jasné, že Barcelona počas zápasu s Almeríou nehrala dostatočne intenzívne, a tréner si uvedomuje, že jeho tím bude musieť obnoviť vášeň a energiu, aby úspešne zvládol nadchádzajúce zápasy.

Xavi tiež uznal, že bol nútený urobiť zmeny v zostave kvôli únave, ktorá sa u niektorých hráčov dostavila, pričom mu chýbali aj dvaja kľúčoví hráči Pedri a Ousmane Dembélé. Teraz, keď je mimo hry aj ďalšia dôležitý hráč Robert Lewandowski, tréner Blaugranas chápe, že je dôležitejšie, aby sa zvyšok tímu posilnil a ukázal tú vášeň a túžbu, najmä keď sa blíži zápas proti Realu Madrid.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.