Cádiz CF vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom oznamuje, že Právne oddelenie klubu podalo odvolanie na Športový arbitrážny súd v súvislosti so zápasom 17. kola La Ligy proti Elche, v ktorom bol Cádiz poškodený v dôsledku rozhodnutí rozhodcov.

Cádiz uviedol, že žiada o opakovanie zápasu proti Elche od momentu spred chyby rozhodcu zodpovedného za systém VAR Javiera Iglesiasa Villanuevu, a tiež požiadal o preventívne opatrenie dočasného pozastavenia účasti v Primera División (!), kým príslušné orgány túto záležitosť nevyriešia.

Dňa 16. januára tohto roku došlo k rozhodcovskému škandálu v zápase medzi Elche, ktoré bolo v tabuľke La Ligy posledné, a Cádizom, ktorý bol v tom čase predposledný. Od 7. minúty zápasu viedol Cádiz po zásahu Ocampa, ale zverencom Pabla Machina sa v 81. minúte podarilo vyrovnať prostredníctvom Ezequiela Ponceho. Zápas sa skončil výsledkom 1:1. Ako sa však ukázalo, gól Elche nemal byť uznaný kvôli postaveniu mimo hru. Čiarový rozhodca ani rozhodcovia zodpovední za VAR nereagovali, hoci druhý menovaný podľa madridského denníka Marca situáciu sledoval.

"Rubiales neberie do úvahy Cádiz ani iné malé tímy. Keď bol prezidentom Asociácie profesionálnych futbalistov (AFE), boli sme v jeho agende, teraz ho zaujímajú len "glamour" záležitosti. Nebudem sa ani pokúšať nazvať Rubialesa. Som obhajca rozhodcov, ale toto je stále anarchia. Smernice, ktoré na začiatku sezóny stanovil Medina Cantalejo, sa neplnia, a to je chyba Rubialesa vo vedení. Pán Rubiales nám dlhuje niekoľko bodov. Menej superpohárov v Arábii a viac opravovania VAR," vyhlásil po zápase dôrazne prezident Cádizu Manuel Vizcaino.

Komisia rozhodcov zasa zverejnila oficiálne vyhlásenie, v ktorom požaduje, aby sa do La Ligy zaviedla... technológia poloautomatickej kontroly ofsajdu, ktorú sme už videli na MS v Katare.

zdroj: Cádiz CF marca.com RFEF
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-03-02 08:19:01
V prvom momente ma napadlo - ze v com je ta barcelona zase namocena....
2023-03-02 09:29:30
Povedia ako v zápase arsenal brentford zlyhal ľudský faktor ospravedlňujeme sa a vybavene