Xavi Hernández na tlačovej konferencii pred zápasom s Realom Madrid v Kráľovskom pohári až štyrikrát zopakoval, že Los Blancos sú favoritom. Katalánsky tréner ako hlavný argument pripomenul nedávne víťazstvo Ancelottiho zverencov na Anfielde, ako aj minulosezónne triumfy v lige a Lige majstrov. Podľa Relevo bol však Xaviho diskurz za zatvorenými dverami úplne iný.

Pred médiami sa Xavi vyjadroval pomerne skromne. Tréner si uvedomuje, že do Madridu odchádza bez niekoľkých veľmi dôležitých hráčov: Pedriho, Lewandowskeho a Dembélého, a to sú pravdepodobne traja najdôležitejší ofenzívni hráči tímu. Ani jeden z týchto troch si na Bernabéu nezahrá, navyše Christensen možno nebude stopercentne pripravený: "V minulej sezóne získali tituly, my sme v procese výstavby. Je to silný Real Madrid, na Anfielde porazil Liverpool. Úprimne si myslím, že je favoritom," zopakoval Xavi.

Tréner ubezpečil, že sa nepodpíše pod nič iné ako víťazstvo, ale podľa Relevo je realita taká, že trénerský štáb by uspokojila aj remíza, o to viac, že sa v posledných dňoch nahromadili problémy. Do odvetného zápasu zostáva už len mesiac a dovtedy bude mať tréner teoreticky uzdravených všetkých hráčov, ktorí sú momentálne zranení.

Po tlačovej konferencii vraj novinári poukázali na to, že Xavi prejavuje nie príliš víťaznú mentalitu. Toni Juanmarti z Relevo však ubezpečuje, že ak si niekto myslí, že Barça vycestuje na Bernabéu len preto, aby si vypočula verdikt, veľmi sa mýli. Blaugranas nastúpia na zápas s jasným cieľom, namotivovaní, dokonca ešte viac ako zvyčajne, alebo aspoň taký bol trénerov príhovor v posledných hodinách v šatni.

Interne sa trénerský štáb vyjadril jasne: "Je jasné, že tím neprežíva najlepšie chvíle v sezóne, ale o to viac treba ísť von a 'hrýzť trávu'." Inými slovami, ako píše Toni Juamarti: "Barça bude musieť hrať viac ako Getafe než Manchester City, pri všetkej úcte ku Getafe". Xavi na tlačovej konferencii zbavil svojich hráčov "verejného" tlaku, ale o chvíľu neskôr im dohovoril: "Na Bernabéu budú musieť behať viac ako kedykoľvek predtým, vedieť trpieť viac ako kedykoľvek predtým a súťažiť ako tím viac ako kedykoľvek predtým." V šatni sa dokonca zdôraznilo, aké dôležité bude neignorovať štandardné situácie, pretože práve to by sa mohlo ukázať ako zbraň, ktorá Ancelottiho tím prekvapí.

Prvýkrát je Barcelone jasné, že tentoraz je najdôležitejšie dosiahnuť priaznivý výsledok. Barcelona si je vedomá, že sa bude musieť vyvarovať strát a byť veľmi opatrná v defenzíve. Dokonca predpokladá, že jej hrozba pod pokutovým územím Realu môže byť menšia ako zvyčajne, ale to nie je poľahčujúca okolnosť: "Každý hráč Barcelony sa dnes musí zapísať na streleckú listinu a zároveň si udržať dobrý defenzívny prejav z posledných mesiacov," zaznelo v šatni.

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-02 19:29:08
No tak na tento zapas sa tesim :D ked kazdy hrac sa musi zapisat tak uvidime 11 golov uz len dostat max 10 :D