Carlo Ancelotti mal po Clásicu pocit, že Barcelona si nezaslúžila vyhrať. Tréner Realu však pochválil defenzívnu hru Blaugranas, hoci verí, že Katalánci takúto úroveň na vlastnom štadióne nezopakujú.

Analýza zápasu

"Bol to dobrý zápas, intenzívny, s vysokým pressingom... Barça mala len 40% držanie lopty. Hrali sme dobre, ale chýbalo nám viac v záverečnej tretine ihriska. Obrana súpera bola veľmi prehustená a to nás nútilo hrať na centre, pri ktorých boli veľmi dôrazní. Zápas bol taký, aký sme chceli hrať, a dodáva nám sebavedomie do odvety. Ak chceme odčiniť prehru, musíme ju zopakovať v Barcelone."

Čo sa stalo od 5:2 v Liverpoole

"Sú to rozdielne zápasy. Barcelona bránila vo veľmi nízkom bloku a bolo pre nás ťažké útočiť v prechode do útoku. Nedovolili sme im však hrať tak, ako chceli, a to je dobré."

Smolný gól

"Bola to individuálna chyba, kontra a odrazená lopta... Nedovolili sme im dominovať s loptou a to má svoje výhody."

Araujo pokryl Viniciusa

"Bolo to v súlade s pravidlami."

Prehra proti oslabenej Barcelone

"To nezanechá emocionálne následky. So zápasom sme spokojní, pretože sme kontrolovali hru. Je však potrebné odčiniť prehru, a na to, ako som už povedal, je potrebné takéto stretnutie zopakovať."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Zaslúžila si Barcelona vyhrať?

"Nie, myslím si, že je to úplne jasné. Myslím si, že to bol jeden z našich najlepších obranných zápasov v celej sezóne."

Čo treba zlepšiť pred odvetou

"Ak zopakujeme intenzitu, budeme mať príležitosti. Nemyslím si, že Barcelona zopakuje takýto defenzívny výkon na Camp Nou."

Hodnotenie rozhodcu

"Vo všeobecnosti v poriadku. V tej akcii [Viníciusa s De Jongom] bolo trochu nervozity, ale nič sa nestalo."

Xavi povedal, že Real bol favoritom

"Teraz sme v nevýhode. Naďalej si však veríme a chceme zvládnuť odvetu."

Čo si si myslel, keď si videl Barcelonu tak stiahnutú

"Bolo trochu zvláštne vidieť ich hrať takto. Ale bolo to veľmi solídne, mužstvo bolo odhodlané, veľmi dobre zatvárali všetky formácie. Útočiť proti nim centrovanými loptami nie je práve najvhodnejšie a k tomu nás viedli."

Nálada v tíme

"Zarmútení kvôli výsledku, ale s veľkým sebavedomím do odvety."

zdroj: as.com
foto: twitter/realmadrid

Diskusia

14 komentáre
2023-03-03 11:06:08
Vy proti Live ve finále LM taky ne a nakonec jste stejně vyhráli celou soutěž. To je sport.
2023-03-03 11:17:50
Real ani v jednom zapase minulej LM nehral nič len beton a protiutok a na to sa už tiež nik nepozerá na odpad futbalu len odpad futbalu a už sa im to nepáči . Proti City mali prehrať 5 6 7 golov a miesto toho štastena + beton im ešte vyhrali .