Vo včerajšom El Classicu bolo veľa napätia a najviac sa kontroverzie točili vôkol Viniciusa. Brazílčan zápasníckym chvatom poslal Frenkieho de Jonga na zem a potom sa neveriacky pozeral na rozhodcu, ktorý mu tento priestupok odpískal. Mal byť útočník Realu za to vylúčený z ihriska? Určite áno.

Bývalý rozhodca a v súčasnosti rozhodcovský analytik Iturralde González o tom nepochybuje. Podľa jeho názoru bola prvá žltá karta pre Viníciusa jasná. Pripomeňme, že obaja hráči sa držali, ale potom to bol Brazílčan, kto De Jonga v zápasníckom štýle zvalil na zem, upozorňuje expert. Iturralde dodáva, že futbalista Realu mal byť za svoju reakciu vylúčený z ihriska. "Špičkový rozhodca ako Munuera Montero nemôže dovoliť, aby naňho hráč takto vyletel a ukázal naňho prstom. Vinícius mal byť za svoju druhú kartu vylúčený z ihriska," povedal bývalý rozhodca, podľa ktorého Munuera Montero krídelníka ušetril. Podľa televízie Movistar mal Vinícius počas protestov kričať na rozhodcu: "Bol prvý, kto fauloval. Stále to isté! Ty! Stále to isté!" Iturralde tiež dodal, že Vinícius si mal dávať pozor, pretože neskôr mohol byť za ďalšie protesty vylúčený.

To však nie je v tomto prípade všetko. Kamery Movistar zachytili rozhovor medzi Munuerom Monterom a Ederom Militaom. "Eder, počúvaj ma, toto je červená, dobre? Chytá ho za krk a hádže ho na zem," mal povedať rozhodca podľa jednej z interpretácií, ktorú predložili médiá. Ak to tak naozaj bolo, zdá sa, že rozhodca Viníciusa z nejakého dôvodu ušetril, hoci podľa jeho názoru mal byť z ihriska vyhodený. To, čo Munuera Montero skutočne povedal, však na zázname nepočuť, takže to zostáva otázkou analýzy. Podľa iného výkladu rozhodca vôbec nepovedal, že išlo o červenú kartu, ale len vysvetľuje Militaovi svoje dôvody, prečo odpískal Viníciusov faul na De Jonga: "Eder, počúvaj ma, chytil ho za krk...". Rozdiel vo výklade sa vysvetľuje tým, že pri frázach "es roja" (je červená) a "le coge" (chytí, chytí ho) je podobný pohyb pier. Druhá verzia sa však zdá byť pravdepodobnejšia.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Nie je to jediná kontroverzia, ktorá sprevádza včerajší zápas. Médiá poukazujú na to, že v jednej situácii mal Gavi niečo povedať Viníciusovi, pričom si rukou zakryl ústa, ale potom ruku stiahol a podľa interpretácie mu povedal "ty si sviňa". Madridské médiá sa sťažujú najmä na to, že mladého barcelonského záložníka rozhodca ušetril, keďže po jeho ostrých zákrokoch mal letieť z ihriska.

Po zápase sa objavili aj rôzne interpretácie, či ďalšia žltá karta pre Viníciusa znamená, že bude vylúčený na odvetný zápas. Ukázalo sa, že všetky tresty sa v tejto fáze súťaže vymazali, takže Brazílčan bude môcť na Camp Nou hrať.

zdroj: youtube.com
foto: youtube.com

Diskusia

6 komentáre
Marian Premium
2023-03-03 14:02:36
Ten neveriaci pohľad, že dostal kartu za to, že zápasnícky zložil súpera,to dokáže len Bubba.
Na snímke k článku de Jong hrá s Bubbovymi guľkami gulečník, ale na to si nesťažoval, asi to bolo fajne.
2023-03-03 15:20:37
Aby sme boli objektívny. Takisto mal byť vylúčený aj Gavi.