Hráči Realu Madrid po zápase s Barcelonou vyjadrili presvedčenie, že ich tím hral lepšie ako ich súper, hoci priznali, že im chýbala efektivita v útoku, a to aj kvôli defenzívnemu prístupu Blaugranas. Riaditeľ Los Blancos pre inštitucionálne vzťahy Emilio Butragueño zasa po stretnutí povedal, že Viníciusovi nemá čo vyčítať, a zdôraznil, že dnes musel čeliť ťažkému súperovi.

Luka Modrić

"Je to škoda, pretože dnes sme si počínali veľmi dobre. Hrali sme dobre a možno nám trochu chýbala efektivita vpredu. Vytvorili sme si niekoľko príležitostí, nedokázali sme skórovať, ale naša hra bola celkom dobrá. Je škoda, že sme nestrelili aspoň jeden gól a do Barcelony nevycestujeme s remízou. Zostáva nám ešte jeden zápas, musíme byť pokojní a veriť, že tam môžeme vyhrať."

"Vždy, keď hráme, sme optimistickí, nesústredíme sa na ich nedostatky, pretože Barcelona je vždy skvelý tím s absenciami alebo bez nich. Odohrali sme dobrý zápas, vytvorili sme si dostatok príležitostí na to, aby sme mohli streliť nejaké góly, ale nepodarilo sa nám to a oni to urobili pre nás nešťastným spôsobom. Vyhrali zápas, aj keď sme podľa môjho názoru boli lepší. Verím vo svoj tím a v to, že môžeme zvrátiť vývoj súťaže."

Thibaut Courtois

"Dnes sme v zápase dominovali, oni nastúpili dosť defenzívne, snažili sa ubrániť výsledok po jednom veľmi nešťastnom góle. Zastavil som strelu, lopta sa odrazila od Militaa a padla do brány. Vyhrali, keď si to nezaslúžili, ale bolo pre nás ťažké vytvárať si príležitosti a strieľať. Mali sme hru pod kontrolou, ale nenašli sme spôsob, ako skórovať."

"Barcelona dobre bránila a stratila veľmi málo lôpt. Nevychádzala nám finálna prihrávka a súper dobre bránil, to je jeho zásluha, a teraz sa musíme pokúsiť vyhrať v odvetnom zápase. Keď neporazíte Barcelonu, pocit je zlý. Chceli sme doma vyhrať, ale to sa nezmení, pokiaľ ide o odvetu alebo nedeľňajší ligový zápas. Musíme vyhrať naše stretnutie a ísť ďalej."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Emilio Butragueño

"Viníciusovi nie je čo vyčítať, pretože tento prístup, keď si pýta loptu a čelí súperovi, je konštantný. Je to futbalista, ktorý má niečo výnimočné, túto stálosť. Zúčastňuje sa na všetkých akciách, má toho ducha a odhodlanie. Vždy nám to ponúka vo všetkých zápasoch, ale v tejto situácii narazil na Arauja, futbalistu s vynikajúcimi prostriedkami."

"Bol to veľmi vyrovnaný zápas, s niekoľkými príležitosťami. Loptu sme získali späť veľmi rýchlo. Druhý polčas patril nám, hoci Barcelona veľmi dobre bránila a my sme si len ťažko vytvárali gólové šance. Barcelona zhromaždila v defenzíve veľa hráčov, ktorí boli v obrane efektívni. Do konca dvojzápasu zostávalo ešte 90 minút. Barcelona veľa ťažila z našej nešťastnej akcie. Na Camp Nou pôjdeme s úmyslom vybojovať postup."

zdroj: movistar, TVE, mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-03-03 15:08:27
A ja, ze ho uz KDB dal na miesto. Najprv treba aspon raz trafit branu, moj zlaty.
2023-03-03 15:08:48
Trocha satisfakcia. Nemyslím tým nič proti Realu. Ale väčšinou musíme hrať presne to isté čo včera Real - dobíjame do zavretej obrany. A včera bolo pekne vidieť, že nie len náš tím je proti tomu bezzubý. Real mal 0 striel na bránu a prakticky 0 vyložených šancí. Napriek tomu sa cítia nedocenene, pretože "dominovali".

Presne takúto "dominanciu" ukazujeme dlho aj my a zakaždým náš tím plače, že sme hrali lepšie. Ale úprimne, kto mal včera pocit, že Real hral lepšie? Ja teda určite nie, hoci ani naši nepodali bohvieaký výkon. Ale myslím, že včera sme im dali ochutnať medicínu, ktorej čelíme už neuveriteľne dlho - chtiac nechtiac, veľakrát sa počas zápasov dostávame do takej situácie ako včera Real. Občas našou chybou, občas to fakt súper proste zavrie v 10 pred bránu.

Predstavte si, že máme kvalitnejšie protiútoky - včera by sme im dali debakel. Presne to, čo už roky robia s nami iné tímy, ktoré hrajú kvalitne v obrane a majú smrtiace protiútoky. Veľakrát proti ním "dominujeme", ale napriek tomu nemáme šancu vyhrať, lebo iba ich nezmyselne dobíjame, oni kvalitne bránia a potom nás zničia pár vydarenými kontrami.

Naskytá sa teda otázka, či tá na oko dominancia v zápase má vôbec nejaký zmysel, keď sme včera úplne iným herným štýlom znemožnili Real? Štýlom, na ktorý sme vždy nadávali, keď ho proti nám iné tímy hrali, ale tiež im to neraz vyšlo. Naopak, kebyže hráme svoju tradičnú hru, možno od nich dostaneme debakel my. Čas posunúť sa dopredu a takticky dozrieť?

Rozhodne by som nechcel, aby náš každý výkon vyzeral takto a stali sa z nás betonári ala Chelsea. Ale ako vidíme, neni na škodu v niektorých zápasoch zvážiť, že ako do toho zápasu ísť a ako sa k nemu postaviť. Lebo to čo naši včera vzadu predviedli, bola 100% istota a zabezpečená obrana, akú som od nás snad ešte nikdy nevidel. Bol som si už pol hodinu pred koncom takmer istý, že nemôžeme dostať gól a vyhráme.

Len tak na zamyslenie.