Bývalý útočník Barcelony a súčasný hráč brazílskeho Grêmio poskytol rozhovor mesačníku Placar, v ktorom si zaspomínal na svoje pôsobenie v Katalánsku. Uruguajčan sa okrem iného vyjadril k ságe okolo Neymarovho prestupu do PSG.

"Keď sa o mňa zaujímala Barcelona, pomyslel som si: je tu Neymar, je tu Messi, kde budem hrať ja? Ale tím predsa potrebuje deviatku. Neymar a Messi v tomto prípade videli, že som prišiel vyhrávať, dosiahnuť dôležité veci. Neprišiel som súťažiť s Neymarom o to, či bude kopať pokutové kopy, alebo s Messim o to, či bude zahrávať priame kopy."

"V Liverpoole som zahrával priame kopy a Gerrard penalty. Ja som vtedy súťažil o Zlatú kopačku, on strieľal penalty a nič sa nedialo, rešpektoval som to. Oni (Ney a Leo) videli, že som prišiel s rešpektom vyhrávať. Pamätám si, že v prvých zápasoch v Uruguaji som bol kritizovaný, pretože som bol deviatka, strelec gólov atď. a nabiehal som do pokutového územia a prihrával Neymarovi, Messimu, Xavimu alebo niekomu inému."

"Hovorili, že "veď on vždy strieľa". Dobre, ale neskôr v inej situácii mi Neymar prihral. Medzi nikým z nás troch nebola žiadna žiarlivosť. A mimo ihriska sme sa stretávali, aby sme si spolu vypili maté, Ney ho nepije, ale keď sme si ho s Leom dali, prišiel, sadol si, rozprávali sme sa o tom, o tamtom, o všetkom. Jasné, mimo futbalu sme viedli iné životy, ale stretávali sme sa. Ney nás pozýval na svoje narodeninové oslavy, navštevoval nás doma. Mohol vidieť, aké sú naše životy, a my sme mohli vidieť, aké sú tie jeho. Niekedy sme videli, že urobil niečo zlé, a povedali sme mu: "Ney,...". "

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2023-03-05 07:19:45
Tahle trojice mohla a měla vydržet v Barceloně mnohem dýl
2023-03-05 11:24:35
Jeden z mých nejoblíbenějších hráčů novodobé historie Barcelony...
Srdcař, rváč, bojovník, skvělý zakoncovatel..od toho roku 2020 mi chybí...😔 roky 2014 až 2016 budou legendární 💪 Lucho je navždy LEGENDA BARCELONY🔵🔴