FC Barcelona sa dnes v 24. kole španielskej ligy stretne s Valenciou. Zápas sa odohrá na Camp Nou o 16:15. Na včerajšej tlačovej konferencii odpovedal Rubén Baraja, tréner Los Che, na otázky týkajúce sa stretnutia s Kataláncami.

Zranenia

"Všetko je na dobrej ceste. Snažíme sa zabezpečiť, aby hráči, ktorí sa vracajú po zranení, boli k dispozícii čo najskôr. V tomto zápase máme niekoľko dôležitých absencií, ale je to rovnaké ako v iných zápasoch a tím sa s tým vyrovnal. V predchádzajúcom zápase mužstvo reagovalo dobre."

Opätovné stretnutie s Xavim

"Dúfam, že bude pozitívne. Vždy je dobré stretnúť sa so spoluhráčmi. Dúfam, že zápas bude taký, ako keď sme boli obaja hráči, že to bude tvrdý boj a že vydáme zo seba všetko."

Pevná defenzíva súpera

"Nebudeme diskutovať o sezóne, číslach a situáciách, ktoré z nich robia jedného z najlepších lídrov ligy. Prehrávajú o málo gólov, sú odhodlaní a ich obrana je ťažko priechodná. Očakávam, že do zápasu pôjdeme s ambíciami a túžbou dobre konkurovať. Dúfam, že pochopíme, čo musíme v zápase urobiť. Musíme byť tímom v každom ohľade, s loptou aj bez nej. To je to, čo ma naozaj znepokojuje. Barcelona je skvelý tím a hrá doma, ale my sa pokúsime urobiť všetko správne pre nás."

Progres

"Uvedomili sme si dve veci, ktoré sú veľmi dôležité. Na dosiahnutie víťazstva boli veľmi dôležití naši fanúšikovia. V predchádzajúcom zápase by pre nás bolo oveľa ťažšie vyhrať, keby sme nemali za sebou Mestallu, ktorá nás tlačila. Keď sa vám podarí vyhrať, sebavedomie a mentalita tímu stúpne. Zvykli sme sa sťažovať alebo sa vyhovárať. Zmeníte sa a prídete so silnou mentalitou, ktorá vám pomôže pracovať počas celého týždňa."

Absencie v kádri Blaugranas

"To sú faktory, ktoré môžu mať vplyv. Máme aj svoje absencie. Pokúsime sa čo najlepšie využiť hráčov, ktorých máme k dispozícii. Počas týždňa sme pracovali na našom zlepšení. Musíme sa sústrediť na náš tím, na našu hru, na to, čo je na nás, aby sme robili veci dobre a dosiahli dobrý výsledok. Dúfam, že môj tím bude dobre súťažiť a budeme cítiť, že hráme ako tím. Nebudeme sa vzdávať ničoho."

Zmena čipu

"Je tu veľa kľúčových aspektov. Za zmenou mentality, aby sme mohli súťažiť za každých okolností, je samozrejme veľa práce. Je to každodenná úloha, vytváranie súťaživosti v tréningu, rutina, pocit, že každý deň sa môžete pred zápasom niečo naučiť. Snažím sa ich inšpirovať, aby sa zlepšovali. Vždy musím cítiť, že môj tím je pripravený rásť a zlepšovať sa. Mám pocit, že zajtra v Barcelone budeme schopní odohrať dobrý zápas."

Plán na zápas

"Pracovali sme na rôznych situáciách, ktoré môžu počas zápasu nastať. Musíme ich vedieť posúdiť, aby sme mohli prevziať iniciatívu pri rozhodovaní. Budeme hrať tak, ako si myslíme, že môžeme, a potom uvidíme, aké okolnosti môžu zmeniť zápas. Chceme pokračovať v hre, akú sme predviedli v predchádzajúcom kole, bez ohľadu na to, kto nastúpi v základnej zostave. Sú momenty, keď tí, ktorí nezačínajú od začiatku, dávajú tímu to, čo potrebuje. Musíme sa sústrediť na to, aby bola Valencia rovnaká v prvej minúte ako v 91. Najdôležitejšie pre mňa je ísť do každého zápasu s pocitom, že tím je schopný ho vyhrať a konkurovať každému. To, čo potrebujeme získať, sú body, aby sme zlepšili naše postavenie v tabuľke, a zajtra máme príležitosť to urobiť."

zdroj: valenciacf.com
foto: twitter/valenciacf

Diskusia

1 komentár
2023-03-05 09:48:41
No hadam sa to rozhodne na ihrisku ....