Valencia sa dnes pokúsi zastaviť ťaženie Kataláncov v La Lige podobne, ako sa to podarilo Almeríi pred týždňom. V zápase na Camp Nou, ktorý sa dnes odohrá už o 16:15, však tréner Los Che nemôže počítať s viacerými dôležitými hráčmi.

Pre Los Che, ktorí sa po katastrofálnom štarte do sezóny potácajú v pásme zostupu a v 23 ligových zápasoch zaznamenali 12 prehier, je to zápas, v ktorom musia bodovať. V ligovej tabuľke im momentálne patrí 18. miesto, pričom od záchrany ich delí jediný bod. Ťažkosti Valencie pred cestou do Barcelony ešte znásobí séria absencií spôsobených zraneniami.

Medzi zranenými hráčmi Valencie sú Gabriel Paulista, Edinson Cavani a Jose Gaya. Všetci budú v dnešnom zápase v metropole Katalánska chýbať. Najmä Cavaniho absencia bude pre Valenciu veľkou ranou, keďže tento skúsený útočník je s piatimi gólmi najlepším strelcom klubu. Keďže je zranený, tréner Ruben Baraja sa bude musieť uspokojiť okrem iných aj so službami Huga Dura.

Okrem týchto hráčov chýba Valencii pre zranenie aj Marcos Andre, čo ešte viac oslabuje útočnú silu hostí. Mimo hry je aj brankár Jaume Domenech a Nico Gonzalez. Obaja sú tiež zranení. Nico by nemohol hrať, aj keby bol fit, keďže podľa špeciálnej klauzuly v zmluve o jeho hosťovaní nemôže hrať proti svojmu materskému klubu, teda proti Barcelone.

Absencia všetkých týchto hviezd by mohla výrazne obmedziť možnosti Valencie, ktorá sa už dnes predstaví proti lídrovi ligy. Ak si chcú Los Che zabezpečiť cenné tri body, zabrať budú musieť ostatní dostupní hráči.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-03-05 09:43:00
Budeme věřit, že Barcelona zvítězí.