FC Barcelona v 24. kole španielskej ligy zvíťazila nad Valenciou 1:0 po góle Raphinhu. Skóre mohlo byť aj vyššie, keby Ferran Torres premenil penaltu nariadenú za hru rukou. Pred jedenástkou však nebolo jasné, kto sa strely ujme, keďže o loptu bojoval aj Ansu Fati.

Je isté, že keby bol na ihrisku Robert Lewandowski, bol by to on, kto by sa ocitol zoči-voči brankárovi Valencie. V zápase proti Almeríi Poliak zahodil svoju pokutový kop, zatiaľ čo pri ďalšom pokuse v Európskej lige proti Manchestru United prekonal Davida De Geu.

Druhým kandidátom je, samozrejme, Franck Kessié, ktorý bol hlavným exekútorom pokutových kopov v AC Miláno. Podľa denníka Mundo Deportivo premenil záložník 31 z 36 pokutových kopov v kariére, čo predstavuje 86% úspešnosť. Pokiaľ ide o výber hráča, ktorý má zahrať prípadnú jedenástku, v Barcelone sa rozhoduje pred zápasom. Tento výber sa však môže zmeniť v závislosti od pocitu alebo momentu zápasu.

Exekútor je určený v pláne na zápas, ktorý je vysvetlený počas predzápasového stretnutia. Vzhľadom na to, že Kessié nehral od prvej minúty, bolo rozhodnuté, že strelcom prípadnej penalty bude Ferran Torres. Ansu Fati sa však snažil bývalého hráča Manchestru City presvedčiť, aby mu jedenástku prenechal.

Vo včerajšom zápase chcel Ferran zahrať penaltu, pretože išlo o zápas proti jeho bývalému tímu. Okrem toho to bolo v týždni jeho narodenín, ktoré oslavoval 1. marca (narodil sa 29. februára), a na tribúne bola jeho rodina a priatelia.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-03-06 07:28:36
Ferran, Ferran, co len s tebou bude....
2023-03-06 07:38:33
Keby mal také štatistiky ako má u mňa vo FIFE, tak by bol adeptom na Zlatú loptu... Xavi musí robiť niečo zle 😂 (Pre tých, ktorí by to nepochopili, je to len joke z mojej strany)