Tréner Valencie Ruben Baraja na tlačovej konferencii po zápase proti Barcelone nebol spokojný s efektivitou svojich hráčov. Novinári sa ho pýtali aj na kontroverznú situáciu s možným faulom Francka Kessiého v pokutovom území v závere zápasu.

Analýza zápasu

"Hodnotenie je také, že odchádzame s prázdnymi rukami a nemôžeme byť spokojní s nula bodmi. V gólovej situácii sme sa mohli zachovať lepšie. Mužstvo sa však vzchopilo. V druhom polčase sme ťahali viac akcií cez krídla, ale súper sa dobre sťahoval. Mužstvo mohlo chvíľami vyrovnať, ale neboli sme efektívni. Počas celého zápasu sme však boli v hre. Počas tejto cesty došlo ku kontaktu v pokutovom území, v komplikovanej situácii, hoci o výklade rozhodovali rozhodcovia a my sme s tým nemohli nič urobiť. Pre nás sa táto akcia skončila rohovým kopom.

Pokutový kop

"Je to otázka výkladu, rovnako ako v prípade Guillamonovho pokutového kopu. Medzi dobrým a zlým rozhodnutím je tenká hranica. Prekvapilo ma, že sa na to nešiel pozrieť. Takéto veci spôsobujú, že neviete, čo máte v takýchto situáciách robiť. Ak sa rozhodol, že to nebol pokutový kop, bude mať na to svoje dôvody. Niekedy je to však inak a situácia sa preskúma. Všetko sa udialo veľmi rýchlo. Takéto situácie vám umožnia nazbierať body a dajú vám odmenu za vykonanú prácu, ale my odchádzame s prázdnymi rukami a s pocitom, že sa to mohlo pískať."

Bez streleného gólu

"Snažili sme sa zostať v hre a mali sme šance, ale keď nedotiahnete akciu do konca, nikdy sa neocitnete v zápase. Ak nemáte efektivitu, nemôžete získať body. Musíte sa držať pozitív a myslieť na to, že ďalší zápas je najdôležitejší. Snažili sme sa mať kontinuitu s loptou, hrať v prevahe. Všetko však závisí od efektivity. Je dôležité, aby sme vytvárali takéto akcie, pretože príde deň, keď budeme bodovať.

Presilovka

"Boli sme príliš zbrklí a Barça to dobre uzavrela. Dôležité je, že sme sa snažili nájsť pozície, aby sme boli ofenzívnejší. Snažili sme sa urobiť maximum s tým, čo sme mali."

Ilaix Moriba

"Je to futbalista, pre ktorého je najdôležitejšie, aby cítil dôveru trénera, a my ho musíme prinútiť, aby pochopil hru, pretože dobre hrá s loptou. Pre neho to bola dobrá príležitosť, pretože sa vrátil tam, kde hrával. Odohral kompletný zápas."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-06 11:58:18
Takých situácií už bolo ... V náš neprospech samozrejme.
2023-03-06 13:56:50
Za mňa jasná penalta ale nemôžem povedať že mi vadí že sa rozhodol to nepísknuť.

Zároveň sa nemôžem tváriť ani že by ma to prekvapilo. Ďalšie názorná ukážka (ne)kvality rozhodcov v tejto lige...