Busquetsovi sa končí zmluva už po tejto sezóne a Katalánci musia konať rýchlo, aby si svojho kapitána udržali v tíme. Plat, ktorý mu ponúkajú, však veľmi presvedčivý nie je.

Busquets je považovaný za kľúčového hráča Xaviho základnej zostavy na Spotify Camp Nou a tréner je odhodlaný udržať si svojho kapitána ešte aspoň jeden rok. Hoci oficiálne rozhovory o novej zmluve ešte neprebehli, Toni Juanmarti z Relevo tvrdí, že Barcelona informovala Busquetsa, že chce predĺžiť jeho zmluvu o ďalší rok.

Barcelona však hráčovi ponúka trojnásobne nižší plat oproti tomu, čo má na výplatnej páske v súčasnosti. Busquets je pre Xaviho síce veľmi dôležitý, ale nie je jasné, či kontrakt predĺži. Navyše vzhľadom na ekonomickú situáciu klubu bude podpísanie náhrady za bývalého kapitána Španielska pre Blaugranas pravdepodobne náročnou úlohou.

Zároveň však klub musí brať do úvahy svoje problémy s finančným fair play a potrebu znížiť svoje mzdové náklady aspoň o 150 až 200 miliónov eur pred budúcou sezónou. Predĺženie zmluvy s Busquetsom, ktorý je jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov v klube, s rovnakým platom by bolo kontraproduktívne. Ak teda bude chcieť kapitán klubu pokračovať na Camp Nou, bude musieť pristúpiť k zníženiu platu, pričom Relevo uvádza, že by to mohlo byť až trikrát menej ako jeho súčasný plat.

Či bude Busquets ochotný prijať takýto návrh, to sa uvidí, najmä keď kluby z MLS a Saudskej Arábie sú schopné ponúknuť oveľa lukratívnejšie finančné podmienky.

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-06 16:38:06
Kolko ma teraz?
2023-03-06 17:33:21
Ďakujeme dovidenia,nech ide do MLS alebo k arabom,tu už aj tak nemá čo ukázať a ani zaplatiť ho nevie Barca